inundatii

Mai multe județe din țară, sunt în pericol de inundații, potrivit hidrologilor care au emis cod galben pentru 13 râuri. Inundații se pot produce și pe râul Olt în județele Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Argeş, Olt şi Dolj.

Avertizarea a fost emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor în condiţiile în care, în următoarele 48 de ore, din cauza precipitaţiilor prognozate, se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide pe râurile mici, care ar putea duce la depăşirea cotelor de atenţie.
Potrivit avertizării, de marţi, ora 12.00, până miercuri, la ora 16.00, se pot produce inundaţii pe afluenţii râului Olt (judeţele Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Argeş, Olt şi Dolj), în bazinul superior şi pe afluenţii din bazinul mijlociu al râurilor Călmăţui şi Vedea (judeţele Argeş, Olt şi Teleorman), în bazinul superior şi pe afluenţii din bazinul mijlociu şi inferior ai râului Argeş (judeţele Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu şi Ilfov), în bazinul superior al râului Ialomiţa şi pe afluenţii râului Prahova (judeţele Dâmboviţa şi Prahova).
Inundaţii locale se pot produce cu probabilitate mai mare de marţi, ora 15.00 până miercuri, la ora 06.00, pe unele râuri mici din judeţele Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa.

Foto: arhivă.

Comentariul meu

Lasă un răspuns