fbpx

Localități din județul Sibiu sunt în pericol de inundații

0 189

Mai multe județe din țară, sunt în pericol de inundații, potrivit hidrologilor care au emis cod galben pentru 13 râuri. Inundații se pot produce și pe râul Olt în județele Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Argeş, Olt şi Dolj.

Avertizarea a fost emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor în condiţiile în care, în următoarele 48 de ore, din cauza precipitaţiilor prognozate, se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide pe râurile mici, care ar putea duce la depăşirea cotelor de atenţie.
Potrivit avertizării, de marţi, ora 12.00, până miercuri, la ora 16.00, se pot produce inundaţii pe afluenţii râului Olt (judeţele Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Argeş, Olt şi Dolj), în bazinul superior şi pe afluenţii din bazinul mijlociu al râurilor Călmăţui şi Vedea (judeţele Argeş, Olt şi Teleorman), în bazinul superior şi pe afluenţii din bazinul mijlociu şi inferior ai râului Argeş (judeţele Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu şi Ilfov), în bazinul superior al râului Ialomiţa şi pe afluenţii râului Prahova (judeţele Dâmboviţa şi Prahova).
Inundaţii locale se pot produce cu probabilitate mai mare de marţi, ora 15.00 până miercuri, la ora 06.00, pe unele râuri mici din judeţele Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa.

Foto: arhivă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.