Atelier de povești pentru consumatorii de droguri din Sibiu

142

Sâmbătă, 13 mai, între orele 10:00-16:00, în Sala de Consiliu a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu va fi organizat un atelier de digitalstorytelling destinat consumatorilor de droguri aflați în asistența Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Sibiu.

Sesiune creată și susținută de Anca Vasilescu, bibliotecar, trainer expert digitalstorytelling.
Atelierul face parte din programul O comunitate, o unitate! inițiat de CPECA Sibiu și se încadrează în Strategia Națională Antidrog în perioada 2013-2020, Capitolul VII.I, Reducerea cererii de droguri A.3, Prevenire în comunitate, Obiectiv specific 2 ”Adoptarea unui stil de viață sănătos la nivelul populației generale, ca alternativă la consumul de droguri, în cadrul programelor de petrecere a timpului liber”.
Poveștile realizate de către cei care au cunoscut drama consumului de droguri, dar care prin efort personal și susținerea specialiștilor au reușit să depășească o situație critică de viață, vor fi folosite ca documente-martor cu rol educativ în prevenția consumului de droguri și a comportamentelor de risc, prin organizarea ulterioară de focus-grupuri, dezbateri tematice și/sau conferințe.
’’În societatea omenească, de-al lungul întregii ei istorii, povestea a fost un promotor al valorilor universal valabile, oglindite în cultură, civilizație și în codul bunele maniere ”civice”, atribut care a determinat alegerea de către coordonatorul proiectului, dr. Daniel Stanciu – CPECA Sibiu, a metodei propuse de reprezentanții Bibliotecii Județene ASTRA, ca formă de prezentare a unei realități implicite din proximitatea tuturor. Metoda poveștilor digitale are la bază o poveste adevărată, capabilă să transmită un mesaj puternic, multimedia, de netăgăduit, atunci când în joc ajung să fie puse viață, șansa, sănătatea și demnitatea unui om. Sperăm ca rezultatele atelierului să reprezinte un reper pentru o serie de evenimente similare, care scot la lumină informații și modele de bună practică’’, spun organizatorii evenimentului. Parteneri în proiectul CPECA Sibiu, pe lângă Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu sunt Departamentul de Asistență Socială al Arhiepiscopiei Sibiului și Complexul Național Muzeal ASTRA Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.