Cruzime fără margini – Bătrâni soț și soție îngropați într-o groapă comună și înveliți într-un celofan

410

Doi bătrâni au fost aruncați într-o groapă comună la ordinul primarului din Dobrești la marginea cimitirului. Au fost înveliți într-un celofan la ordinul primarului și duși cu un excavator, după ce au fost găsiți morți în casă.

Poliţiştii doljeni fac cercetări după ce doi bătrâni din localitatea Dobreşti au fost înmormântaţi, în timpul nopţii, la ordinul primarului comunei, într-o groapă comună, fără slujbă religioasă şi înveliţi în celofan, scrie News.ro. Cadavrele celor doi bătrâni au fost descoperite în stare avansată de putrefacţie, poliţiştii căutând indicii pentru a stabili dacă este vorba despre profanare de cadavre sau morminte.
Poliţiştii din oraşul Bechet s-au autosesizat după ce doi bătrâni, soţ şi soţie, o femeie de 85 de ani şi un bărbat de 75 ani, din localitatea Dobreşti, au fost descoperiţi, sâmbătă seară, în stare avansată de putrefacţie, cadavrele acestora fiind îngropate la marginea cimitirului din comună, fără slujbă religioasă. Cel care a decis înhumarea de urgenţă a celor doi bătrâni a fost primarul comunei Dobreşti, Mihail Ţiulescu.
“Acum o săptămână au fost aduse facturile de la lumină şi a lor era încă la poartă. Unul dintre vecini a intrat în curte şi mirosul era tare puternic. S-a gândit că nu mai trăiesc. Când au intrat în casă, i-au găsit pe amândoi decedaţi. Au venit cei de la Ambulanţă care au constatat decesul, apoi poliţiştii din comună i-au sesizat pe cei de la Daneţi, de care aparţinem noi, au anunţat Serviciul de Criminalistică, au venit, au constatat şi au făcut un raport”, a precizat primarul Mihail Ţiulescu.

I-au aruncat într-o groapă comună
Imediat după ce a fost constatat decesul celor doi bătrâni, edilul a dat ordin ca trupurile neînsufleţite să fie duse la groapă cu un buldoexcavator, acestea fiind învelite într-o folie de celofan.
”Am făcut tot ce era legal şi interesul major era să scăpăm de aceste cadavre cât mai repede, să evităm răspândirea microbilor. Nu mai era timp să stai să le faci pe cele lumeşti. Am sunat, au venit cu buldoexcavatorul, am ales un loc din cimitir undeva în margine, le-am făcut în regim de urgenţă o groapă, a durat cam o jumătate de oră. Ne-am întors, am cumpărat mănuşi, lanternă, am cerut două pături de la vecini ca să putem pune pe cadavre, să mai stopăm mirosul. I-am împăturit, i-am scos din casă, i-am pus apoi în folii cu scopul de a evita dispersarea viruşilor. I-am pus unul lângă altul şi i-am dus la groapă în cupa buldoexcavatorului. Nu mai aveai timp de canoane ortodoxe. Astea le-om rezolva pe parcurs… În plus, nu ştiu dacă preotul îşi permitea la ora aia să vină să facă slujbe, şi în cazuri din astea nu prea se bagă. Urmează să le punem la cap o cruce şi în acel moment o să vină preotul să spună câteva cuvinte din Evanghelie. Când am terminat acţiunea era miezul nopţii“, a mai spus edilul.
Poliţiştii au deschis dosar penal în acest caz.
“Poliţiştii din cadrul Poliţiei Bechet s-au sesizat din oficiu cu privire la condiţiile în care au fost înhumate cele două cadavre descoperite în locuinţa proprie din localitatea Dobreşti. S-a întocmit un dosar penal în care se fac cercetări pentru a se stabili dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte”, a declarat agen şef adjunct Amelia Barbu, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.
La sediul Poliţiei Bechet urmează să ajungă, în orele următoare, mai multe persoane, fiind citat pentru a se prezenta şi primarul localităţii Dobreşti, Mihail Ţiulescu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.