fbpx

Muncă la negru „în floare” la firmele din Sibiu

0 161

Inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Sibiu, au depistat trei firme din Sibiu, unde, angajații nu dețineau contracte de muncă. În perioada 24 – 28 aprilie inspectorii au amendat cele trei firme cu 40.000 de lei.

În aceeași perioadă, inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Sibiu au efectuat 47 de acțiuni de control în domeniul securității și sănătății în muncă și 72 de acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă.
În cadrul acestor acțiuni, un angajator cu activități în domeniul construcțiilor a fost depistat că a primit la muncă un număr de 18 persoane fără încheierea contractelor individuale de muncă, motiv pentru care a fost sesizat organul de cercetare penală.
De asemenea, au mai fost depistați alți doi operatori economici care practicau munca fără forme legale, unul din domeniul creșterii animalelor, cu trei lucrători fără contracte de muncă, acesta fiind sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 30.000 de lei și un altul, din domeniul fabricării produselor de brutărie și a produselor făinoase, care a fost amendat cu 10.000 de lei pentru primirea la muncă a unui lucrător fără forme legale de angajare.
În aceeași perioadă, au fost comunitate la I.T.M. Sibiu 3 evenimente soldate cu incapacitatea temporară de muncă a 3 lucrători. Firmele care au comunicat evenimentele desfășoară activități de construcții și activități recreative.

foto:arhivă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.