Un tânăr din Sibiu merge aproape 1.000 de kilometri pe jos în celebrul pelerinaj Camino de Santiago

719

Un tânăr din Sibiu a decis să parcurgă cel de-al treilea cel mai mare pelerinaj creștin, după cele de la Ierusalim și Roma. Mihai Drăghici, va merge pe jos aproape 1.000 de kilometri pe drumul celebrului ”El Camino Santiago” pentru că vrea să se purifice sufletește.

Anual, ajung pe jos la Santiago de Compostela peste 150.000 de pelerini şi aproape 3 milioane de turişti de pe toate continentele. Sibianul a auzit de la un prieten despre acest pelerinaj, care te purifică sufletește și te încarcă cu energie pozitivă deși este foarte obositor și a decis să meargă. Reporterii Ora de Sibiu, l-au contactat pe Mihai care a spus ca de luni bune a avut ceva probleme cu care s-a confruntat și că a hotărât să meargă 900 de kilometri pe jos pentru a putea să-și învingă temerile. ”De aproape șase luni, mă lupt cu mine însămi și vreau să lupt cu diavolul din mine atunci când merg pe acest drum” mărturisește Mihai.

Pelerinajul regăsirii sufletești
Tânărul a fost plecat în Anglia și a revenit acasă, la Sibiu, de unde va și pleca spre drumul care probabil o să îi aducă liniștea sufletească. ”Am avut să zic așa, o bătălie personală foarte mare cu viața mea, cu anumite lucruri și schimbări foarte mari, care mi-a fost greu să le accept și poate nici nu le-am acceptat încă. Am trecut printr-o depresie și probabil încă o mai am sub o mică formă sau alta și din acest motiv m-am documentat și am realizat că poate acest drum este ceea ce am eu nevoie, să mă lupt cu demonul din mine, să mă duc și să-mi depășesc limitele mele fizice și mentale și să îmi demonstrez că se poate” mai spune tânărul din Sibiu.mihai dragici

Vrea să-i ajute și pe alții
Mihai Drăghici și-a propus că după ce se va întoarce din această cursă contra propriilor limite, să ajute și alți oameni care au nevoie de consiliere. El spune că o perioadă de aproximativ șase luni s-a confruntat cu mai multe probleme care l-au împins spre depresie. ”Din păcate în România, mulți oameni se confruntă cu astfel de probleme și mi-am propus să încerc să-i ajut cu orice preț”. ne spune Mihai. Bărbatul și-a planificat deja plecarea. ”Voi pleca cel târziu pe finalul lunii mai, ca să prind toată luna iunie pe drum. Nu pot să spun că nu mi-e frică de ceea ce va urma, dar asta și vreau să-mi înving temerile, vreau să lupt cu ele. Când mă întorc de acolo vreau să ajut și alți oameni” explică sibianul.mihai draghici 4

Ce este El Camino de Santiago
Drumul lui Iacob (în galiciană Camiño de Santiago și în spaniolă Camino de Santiago) este numit drumul străbătut de pelerini prin diferite țări ale Europei pentru a ajunge la mormântul apostolului Iacob din Santiago de Compostela, Spania. Camino de Santiago este o rută care se parcurge în medie într-o lună şi jumătate, pleacă din Franţa şi traversează Pirineii în Spania pentru a ajunge la marginea Europei, pe stânca unde odinioară se credea că se termină Pământul. el caminoPunctul culminant al călătoriei iniţiatice este mormântul întâiului apostol martir al creştinătăţii, Sfântul Iacob, de la Santiago de Compostela.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.