Ora de Sibiu
Știri in direct

Cum s-a calculat indemnizația de tătic de 35.000 de euro a sibianului Liciniu Lupu

663

Ministrul Muncii Olguța Vasilescu a readus în discuție cazul sibianului care incasa 35.000 de euro indemnizație pentru creșterea copilului și a primit și răspunsul acestuia. Liciniu Lupu afirmă că ministrul muncii face niște declarații fără să înțeleagă sistemul fiscal.

Olguța Vasilescu a publicat pe Facebook o pestare în care spunea că e imposibil să cotizezi destul la stat ca să primești o indemnizație de 100.000 de lei. 

„Nu e singurul care primeşte 35.000 euro indemnizaţie de creştere copil! Ştiţi câţi ani trebuie sa contribuie un astfel de tătic care primeşte timp de doi ani, lunar, o sumă de 100.000 lei? 200 de ani!!! Şi unii spun că merită astfel de indemnizaţii, pentru că «au cotizat destul la stat». N-am auzit pe nimeni care să fi muncit 2.400 de luni, adică 200 de ani, cât să acopere cuantumul unei astfel de indemnizaţii!”, a scris ministrul Muncii pe Facebook.

Răspunsul sibianului nu a întârziat. „Afirmațiile potrivit cărora am premeditat/”măsluit”/acționat cu rea intenție/etc. pentru a-mi mări artificial veniturile în scopul de a beneficia de o indemnizație necuvenită sunt total nejustificate, rău intenționate, chiar diabolice. Aceste dezinformări din presă au probabil scopul de a fi folosite în disputa pro și contra legii care a eliminat plafonul maxim a indemnizației de creștere a copilului”, spune Liciniu Lupu.

Liciniu Lupu a primit indemnizaţia de 35.000 de euro vreme de 4 luni. Ulterior, a fost recalculată la puţin peste o mie de lei și după ce a contestat măsura nu a primit încă niciun răspuns din partea fiscului. Acesta explică cum statul ar recupera banii din impozite în mai puțin de 5 ani.

„Regret că d-na ministru Olguța Vasilescu nu a înțeles funcționarea sistemului fiscal în baza căruia mi s-a calculat indemnizația. Impozitul PLĂTIT de mine pentru anul 2015 a fost de 21,5% din venitul net (2.670.523 lei) și anume: 574.162,445 lei. Indemnizația pe care ar trebui să o primesc timp de 18 luni (până la împlinirea vârstei de 2 ani a fiului meu) = 18 luni x 159.084 lei= 2.863.512 lei Astfel, statul și-ar recupera banii plătiți mie prin indemnizația pe care ar trebui să o primesc într-o perioadă de 4,98 ani, adică 5 ani, și nu 200 de ani, cum afirmă eronat doamna ministru.

Profiturile mele nete din activitati independente declarate au fost următoarele :

Anul 2013: 49.456 lei.

Anul 2014: 919.724 lei.

Anul 2015: 2.670.523 lei.

În anul 2013 si 2014 veniturile au provenit din activitatea curentă, iar în anul 2015 veniturile au provenit din transferul unei afaceri către un investitor strategic (SIF MOLDOVA): http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/sif-moldova-investeste-2-5-milioane-de-euro-intr-o-ferma-de-afine-14213473

Suma de 2,54 milioane EURO a fost încasată de mine PRIN BANCĂ în luna 05.2015 și  a provenit din transferul de activitate al unui business agricol pe care l-am înființat de la 0 începând cu anul 2007. Negocierile pentru această tranzacție au început în anul 2013. Eliminarea plafonului maxim al indemnizațiilor de creștere a copilului a fost adoptată in luna 05.2016, adica dupa 1 an de la realizarea veniturilor și încasarea sumelor de către mine. Astfel afirmațiile potrivit cărora am premeditat/”măsluit”/acționat cu rea intenție/etc. pentru a-mi mări artificial veniturile în scopul de a beneficia de o indemnizație necuvenită sunt total nejustificate, rău intenționate, chiar diabolice. Aceste dezinformări din presă au probabil scopul de a fi folosite în disputa pro și contra legii care a eliminat plafonul maxim a indemnizației de creștere a copilului. Ministerul Muncii nu a găsit un alt mod de a eluda obligația legală de achitare a indemnizației prevăzute de legea în vigoare decât prin intervenția și utilizarea abuzivă a funcționarilor ANAF.

Referitor la rezultatele Inspecției Fiscale pot să vă spun deocamdată că acestea sunt neadevărate. Dacă facem un rezumat al raportului de inspecție fiscală, după „logica” inspectorilor, dacă investești într-o afacere 800.000 euro și ulterior o vinzi cu 1.500.000 euro ești pe pierdere și nu trebuie să platești impozit pentru aceasta tranzacție. Oare numai mie mi se pare ceva mai mult decât uluitor și imposibil ???

PS: Contestația raportului de inspecție fiscală a fost depusă în data de 25.01.2017. Termenul în care ar fi trebuit să primesc răspuns este de 45 de zile, adică până cel târziu 11.03.2017. Până astăzi 13.05.2017 nu am primit nimic. Probabil că cei care trebuie să soluționeze contestația sunt în dificultate” scrie sibianul.

Sursa: Digi TV

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...