eurovision israel

Moment emoționant în timpul concursului Eurovision de sâmbătă de la Kiev. Israelul a anunțat că este ultima ediție la care participă după ce Guvernul a decis să închidă postul public de televiziune.

Israelul a anunţat sâmbătă, în timpul finalei Eurovision Song Constest, că nu va mai participa la competiţia muzicală, după ce guvernul lui Benjamin Netanyahu a anunţat că va închide postul public de televiziune, anunță News. După recitalurile din finala Eurovision 2017, reprezentantul televiziunii naţionale a Israelului a anunţat că ţara sa nu va mai participa la concurs.”De 44 de ani, Israelul participă la Eurovision şi a câştigat de trei ori, dar seara aceasta este ultima pentru noi. În curând, IBA va încheia pentru totdeauna transmiterea acestui concurs”, a spus reprezentantul postului, Ofer Shalom, în momentul anunţării voturilor.
Vestea a venit după ce, săptămâna trecută guvernul lui Benjamin Netanyahu a anunţat că va închide postul public de televiziune. IBA, care a fost înfiinţată în urmă cu 49 de ani, va fi înlocuită cu un nou post de televiziune, Kan, începând de săptămâna viitoare, scrie Sunday Express. Kan nu va transmite ştiri, astfel că nu va putea adera la European Broadcasting Union, aceasta fiind condiţia participării la Eurovision.
Reprezentantul de anul acesta al Israelului a fost Imri Ziv, în vârstă de 25 de ani, care s-a clasat pe locul 23, cu 39 de puncte.
Marea Britanie, de asemenea, este posibil să nu mai facă parte din grupul marilor plătitoare.

Comentariul meu

Lasă un răspuns