fbpx

Turcan nu mai candidează la președinția PNL. Rămâne șefă la Sibiu

0 143

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, luni, că a decis să nu candideze la preşedinţia partidului, însă consideră că experiența pe care o are ar justifica prezența sa în conducerea formațiunii.

„Am luat decizia să nu candidez la președinția PNL și am luat această decizie în urma consultării cu colegii mei, considerând că nu este momentul potrivit pentru o asemenea decizie. Momentul prin care trece PNL arată un echilibru foarte fragil și avem nevoie de un congres care să unească toate forțele, nu să le disipeze. Cu alte cuvinte, consider în momentul de față că unitatea este prima condiție a victoriei PNL, a reconstrucției PNL și, în opinia mea, unitatea va fi principala miză a Congresului din iunie”, a spus Turcan, după Biroul Politic Național, informează Agerpres.ro.
Ea a arătat că aceia care vor viza „revanșe personale, slăbirea partidului, orgolii mărunte, interese de accedere doar la putere” nu vor avea sprijinul său.
„Voi asculta moțiunile candidaților la președinția PNL. Voi vedea cât de conciliante sunt pozițiile pe care candidații și susținătorii le au astfel încât PNL să iasă mai puternic, să iasă întărit din această confruntare. Cei care vor viza revanșe personale, slăbirea partidului, orgolii mărunte, interese de accedere doar la putere nu vor avea cu siguranță sprijinul meu”, a spus Turcan.
Întrebată ce funcție își dorește după Congres, ea a răspuns că experiența acumulată ar justifica prezența sa în conducerea PNL.
„Voi vedea și modul în care candidații la președinția PNL doresc să-și facă echipele. Cred că lucrul acesta se va vedea dacă sunt oameni deciși să ducă partidul înainte, dacă sunt deciși să își respecte doar preocuparea lor de a se așeza pe un anumit scaun. În principiu, cred că în conducerea PNL prezența mea ar fi bine-venită”, a adăugat liderul PNL.
Ea a arătat că există două variante cu privire la organizarea Consiliului Național al PNL pentru alegerea echipei președintelui liberalilor, dar că nu s-a luat încă o decizie în acest caz și că, personal, optează pentru organizarea imediată a acestei ședințe după congres.
„Sunt două variante vehiculate în momentul de față. Nu s-a luat încă o decizie. Unii consideră că ar fi bine să se organizeze imediat după ziua marelui congres de alegere a președintelui, alții spun că ar trebui lăsate două săptămâni. Din punctul meu de vedere, pentru a ne așeza în tranșee cu o echipă validată prin vot, cred că ar fi mai bine să facem Consiliul de Coordonare imediat, să nu mai fie încă o perioadă în care să se slăbească partidul, fiecare să încerce prin diferite jocuri și atacuri să se poziționeze în interiorul partidului”, a arătat Raluca Turcan.
Liderul PNL a menționat că va fi o ședință a organizației județene a PNL Sibiu, unde se va decide poziția la viitorul congres. „Dacă vor fi opțiuni individuale, acelea trebuie respectate”, a adăugat Turcan.
Cu privire la foștii lideri de filiale care s-au retras din cursa internă din organizații pentru a putea candida la funcțiile de vicepreședinți ea a arătat că nu-i acuză și nici nu-i susține.
„Fiecare își construiește traiectoria politică așa cum consideră mai bine. Nu pot nici să-i acuz, nici să-i susțin public, dacă alegerile au fost făcute corect și organizația a avut o altă opțiune, până la urmă așa este politica. Nu suntem la pension în politică, în politică sunt oameni care își asumă decizii și le urmează”, a arătat Raluca Turcan.
Președintele interimar al PNL a criticat unele declarații făcute de liberali.
„Am constatat cu părere de rău că în această perioadă de reconstrucție a PNL și de pregătire a congresului diverși colegi au încercat, în virtutea preocupărilor lor de a se așeza pe diferite funcții după congres, să slăbească partidul, să atace partidul, să facă într-un fel jocurile PSD de a veni cu influențe negative asupra PNL. Eu mi-aș dori ca măcar din acest moment în care avem deja clarificată scena candidaturilor pentru președinția partidului toți să încerce să recredibilizeze PNL, nu să-l slăbească. Nu putem să-i convingem pe oamenii din afara partidului că suntem mai puternici, mai buni, mai înțelepți dacă noi în primul rând nu credem lucrul acesta unii despre alții, dacă noi nu facem acest efort de a fi mai buni și mai înțelegători. Eu mi-aș fi dorit ca orice om care a fost în conducerea PNL în această perioadă să susțină PNL cu ardoare în bătălia cu PSD, în decizii care pe fond au fost corecte. Eu nu am înțeles și nu am văzut până acum rezultate ale unor analize care să demonstreze că decizii ale PNL în perioada trecută au fost greșite. Nu există niciuna care să spună că o conducere a PNL a dus partidul în gard în loc să-l ducă înainte. Atâta timp cât a existat o strădanie de a ține partidul pe direcția bună ar fi păcat, în momentul confruntării dintre candidați, să asistăm din nou la o slăbire a partidului”, a spus Turcan. Foto: arhivă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.