muzeul brukenthal

Lucrările de reabilitare a fațadei secundare a Muzeului Brukenthal din Sibiu au fost demarate, datorită sprijinului acordat de Fundația Michael Schmidt și de Parohia Evanghelică Sibiu.

Valoarea fondurilor direcționate de ambele organizații însumând 40.000 euro, astfel: Fundația Michael Schmidt a contribuit cu 10.000 euro, iar Parohia Evanghelică C.A din Sibiu cu 30.000 euro. Lucrările vor fi finalizate în mai puțin de 4 luni astfel că, turiștii care ajung în zonă se vor putea bucura de o fațadă reconsolidată când vor dori să viziteze singurul ansamblu baroc din România.
“Ne bucurăm că am putut sprijini un proiect atât de frumos și cu o însemnătate atât de mare pentru patrimoniul cultural, nu doar al Sibiului, ci și al țării. Sperăm ca exemplul nostru să fie urmat și de alte organizații sau companii care pot contribui ca lucrurile de valoare din România să se păstreze pentru generațiile viitoare.” a declarat Michael Schmidt, președintele Fundației Michael Schmidt.
Fundația Michael Schmidt se implică activ, de peste 5 ani, în conservarea patrimoniului cultural din satele săsești din Transilvania, astfel că, acest proiect vine ca o continuare naturală a obiectivului principal al fundației: acela de a transmite generațiilor viitoare moștenirea săsească. Valoarea contribuției fundației la proiectul de față este de 10.000 euro, însă implicarea acesteia va continua.
Președintele Fundației Michael Schmidt a mai menționat că se va implica și în ceea ce privește obținerea finanțării necesare pentru a acoperi costurile de proiectare a unuia dintre cele două portaluri, urmând să demareze acțiunile necesare pentru identificarea unui partener potrivit pentru proiect.
Principalele lucrări ce trebuie demarate în continuare sunt: restaurarea structurilor și elementelor arhitectonice din piatră (portalul de la fațada, portalul cu atlanți dintre curțile interioare, soclul din piatră din curtea interioara, incadramentele ferestrelor și lucarnelor), lucrări pentru care se estimează că vor fi nevoie de aproximativ 200.000 euro.

Comentariul meu

Lasă un răspuns