tir paturi

Bolnavii cronici internaţi la Secţia Exterioară din Boiţa a Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu pot fi mutaţi în siguranţă în spital. Condiţiile din Sibiu sunt net superioare celor de la Boiţa, datorită investiţiilor realizate pentru readucerea acestor pacienţi.

Mai mult, cu sprijinul unei donaţii a Asociației Helpup mit Herz und Hand (Helpup cu mâna şi inima), din localitatea Helpup, de lângă Bielefeld, prin Clubul Rotary, spitalul beneficiază de paturi noi, aduse printr-o donaţie a Spitalului din Bielefeld, Germania.
Sâmbătă, conducerea Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu i-a primit pe oaspeţii germani de la Asociaţia Helpup mit Herz und Hand, în frunte cu preşedintele Volker Neuhofer (care este şi viceprimarul localităţii), şi cu Martin Elbracht. Aceştia au dorit să vadă modul în care s-a folosit donaţia primită, a cărei valoare este de circa 30.000 de euro.
Cele 100 de paturi pe care le-au adus reprezentanţii Spitalului din Bielefeld, din Germania, au fost, deja, în mare parte, montate. Astfel, de săptămâna viitoare se va putea începe transferul pacienţilor spre noua secţie renovată.paturi2„Am considerat că merită efortul de a-i aduce înapoi. Sunt mai bine supravegheaţi, este medic 24 de ore din 24 şi pot fi văzuţi de orice specialist, pentru că aceşti pacienţi au vârste la care există şi alte afecţiuni. Sunt cu patologie psihiatrică, cu schizofrenie, tulburări de afectivitate. Datorită acestei donaţii lucrurile sunt mult mai simple acum, astfel că de săptămâna viitoare încercăm să începem să aducem pacienţii aici”, a mai spus managerul dr. Radu Moldovan.
La rândul său, preşedintele Clubului Rotary Sibiu, Claudiu Gavrea a spus că se bucură să poată ajuta comunitatea.
„Rotary se implică în activităţile comunităţii. Ne bucurăm că am putut face acest gest pentru Spitalul de Psihiatrie, cu care noi avem colaborări de foarte mulţi ani. Avem proiecte de peste 100.000 de euro derulate cu această instituţie. Le multumesc celor doi colegi rotarieni, Giusseppe Bothar (pentru legatura puternica creata cu Asociatia Helpup mit Herz und Hand) şi Ciprian Băcilă, directorul medical al Spitalului de Psihiatrie, care s-au implicat direct în realizarea acestui proiect”, a declarat Gavrea.paturi3Pentru că au fost mulţumiţi că ceea ce au donat este folosit, reprezentanţii părţii germane au hotărât că vor mai sprijini spitalul din Sibiu. În acest sens, este posibil ca încă 200 de paturi să ajungă în primăvara anului viitor la această unitate medicală. De asemenea, germanii s-au interesat dacă ar fi nevoie de un aparat de măsurat fluxul nervos, de un aparat de sonografie sau de scaune pentru sălile de tratament, deoarece le-ar putea aduce la Sibiu, dacă Asociaţia Spitalului ar putea suporta costul transportului.
Anul trecut, în luna iunie, Asociaţia din Helpup a adus la Spitalul de Psihiatrie scaune cu rotile pentru copii cu vârste diferite, donaţia având o valoare de circa 30.000 de euro.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns