Marquardt a devenit cel de al II-lea exportator al județului Sibiu

0 325

Fabrica din Zona Industrială Vest a reușit ca în 2016 să crească vânzările cu 23 de procente, lucru care i-a adus o poziție fruntașă în topul firmelor exportatoare ale Sibiului.

Cifra de afaceri a producătorului a crescut cu peste 20% în fiecare din ultimii doi ani. Marquardt este al doilea cel mai mare exportator din judeţul Sibiu în 2016, după Continental Automotive Systems, anunță ZF. Producătorul de echipamente electronice pentru in­dus­­tria auto Marquardt Schaltsysteme SCS din Sibiu, unul dintre cei mai importanţi furnizori ai Daimler, şi-a majorat anul trecut vânzările cu 23%, la peste 1,4 miliarde lei (315 milioane euro), în timp ce profitul net al companiei a crescut de şase ori, la 66 milioane lei (15 milioane euro), arată datele de pe siteul mfinante.ro.
Fabrica din Sibiu a Marquardt este al doilea mare business privat din judeţ, după Continental Automotive Systems, unitate a grupului german Continental. Datele din 2016 ale INS arată că fabrica Marquardt a fost în 2016 pe locul doi în topul exportatorilor din Sibiu după Continental. Primii cinci exportatori din judeţ sunt din sectorul componentelor auto. Anul trecut, Marquardt a avut un număr mediu de 2.600 de angajaţi şi a devenit cea mai mare subsidiară a concernului german. Grupul, prezent pe 14 pieţe, a avut afaceri de 1,1 miliarde euro şi 9.300 de angajaţi.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.