foto - innovation labs 2017 si-a desemnat castigatorii. sunt și proiecte din sibiu

Innovation Labs 2017, programul de mentorat și dezvoltare pentru tinerii pasionați de tehnologii creative și antreprenoriat, și-a desemnat câștigătorii în cadrul evenimentului Demo Day.

Desfășurat ieri seară la hotel Intercontinental, Demo Day l-a avut ca gazdă pe Andrei Pitiș, co-fondator Tech Lounge.  Pentest-Tools.com, Visage Cloud, YardLabs, iOLA și Werit sunt echipele care au convins juriul și publicul cu produsele lor, câștigând premiile „Grand Prize”, „Best Business”, „Best Product” și respectiv „Best Pitch”. Echipele participante s-au bucurat de sprijinul partenerilor programului: Orange, Carrefour, BRD – Groupe Société Générale, Enel Energie, precum și partenerul strategic The Romanian-American Foundation.

Innovation Labs este un accelerator ancorat în universități românești de prestigiu din București, Cluj, Iași, Sibiu,Timișoara și Alba Iulia, adăugând dimensiunea dezvoltării de produs educației tehnice IT&C pentru care absolvenții din România se bucură de o recunoaștere globală.foto - innovation labs 2017 si-a desemnat castigatorii. sunt și proiecte din sibiu

În cadrul semi-finalelor Demo Day 2017 au urcat pe scenă 40 de echipe dintre cele 63 care au fost selectate în programul de mentorat de trei luni în luna martie 2017, ca urmare a Hackathoanelor Innovation Labs din cele 6 centre universitare. După o primă rundă de demonstrații tehnice și prezentări de produs, 16 echipe au intrat în competiția finală Demo Day, captivând juriul și publicul cu inovațiile lor.

În martie 2017, peste 450 de tineri s-au înscris în Hackathoanele Innovation Labs, propunând idei de produse digitale. În Hackathoane au intrat efectiv 117 echipe, dezvoltându-și ideile în prototipuri cu ajutorul mentorilor, pe parcursul a 24 de ore de foc. Cele mai convingătoare echipe au trecut în a doua etapă a programului Innovation Labs – perioada de mentorat și dezvoltare a prototipului inițial, evoluândspre un produs care să combine excelența tehnică și orientarea către nevoile reale ale utilizatorilor. Timp de trei luni, până la Demo Day, echipele au participat săptămânal la workshop-uri și întâlniri cu mentorii, specialiști în domeniul tehnologiei și antreprenori de top, lucrând la dezvoltarea și rafinarea produselor lor.

Innovation Labs Grand Prize, decernat de Roxana Vitan, Președinte al Romanian American Foundation, a fost câștigat de echipa Pentest-Tools.com, ce oferă un serviciu online care permite utilizatorilor cu un nivel mediu sau ridicat de competențe tehnice să își testeze singuri securitatea unui site. Utilizatorii pot solicita rularea tuturor testelor disponibile pentru un URL specificat, obținând o diagnoză a vulnerabilităților și recomandări privind optimizarea site-ului. Pentest Tools este deja o soluție activă, aflată în plină dezvoltare privind elaborarea unor noi teste și funcționalități. Valoarea adăugată a produsului constă în testele proprii dezvoltate de echipa Pentest Tools, pornind de la experiența de peste 10 ani în domeniul de ethical hacking și penetration testing.

Premiul „Best Business”, decernat de Jean Baptiste Dernoncourt, General Manager Carrefour Romania, a revenit echipelor VisageCloud și YardLabs. VisageCloud este un API pentru detectarea și identificarea facială, bazat pe o rețea neurală. Produsul poate fi încorporat în diferite alte soluții ce urmăresc personalizarea serviciilor – precum în zona de retail, pentru hoteluri ce pot identifica ușor oaspeții înregistrați, precum și pentru detectarea persoanelor urmărite de poliție, în zona smart surveillance. YardLabs este o soluție dedicată viticultorilor, care colectează informații din mediul ambiant și trimite notificări privind evoluția viței de vie. YardLabs pornește de la înregistrarea a cinci parametri de mediu: temperatura și umiditatea din sol, temperatura și umiditatea din aer, și intensitatea luminoasă. Produsul exprimă grafic evoluția parametrilor relevanți și notifică viticultorii atunci când sunt necesare intervenții, conducând astfel la reducerea costurilor și sporirea calității recoltei.foto - innovation labs 2017 si-a desemnat castigatorii. sunt și proiecte din sibiu

Premiul „Best Product” a fost înmânat de către Claudiu Cercel, Director General adjunct la BRD – Groupe Société Générale, revenind echipei iOLA. Aceasta combină tehnologiile WiFi, BLE, Lora/LoraWAN, SigFox, LTE-M1, NB-IoT și multipli sensori calibrați OOB într-o soluție plug&play disruptivă, oferind implementări IoT de dimensiuni variate destinate unor domenii diverse: agricultură, smart cities, mediu sauintervenția în situații de urgență.

Echipa Werit a câștigat premiul „Best Pitch”, decernat de către Marius Chiriac, Director deMarketing și Inovație la Enel Energie. Werit propune un consilier vestimentar digital ce sugerează clienților combinații între articole de îmbrăcăminte selectate dintr-o varietate de magazine online. Utilizatorii își creează un profil care este continuu nuanțat prin algoritmi de machine-learning, permițând Werit săgenereze combinații inteligente pe gustul cumpărătorilor, eficientizând selecția și cumpărarea online și lărgind spectrul opțiunilor vestimentare.

Echipele Sunee, oferind o șapcă ce monitorizează radiațiile ultraviolete și EnerGO, o soluție ce permite evaluarea costurilor și oportunităților restructurării companiilor cu servicii complexe de logistică, au câștigat mențiunile speciale ale programului.foto - innovation labs 2017 si-a desemnat castigatorii. sunt și proiecte din sibiu

Echipele Pentest-Tools.ro și SoftSchool au primit premiul special Orange „Smart Territories” Award, decernat de Liudmila Climoc, CEO Orange, distincție destinată soluțiilor ce susțin dezvoltarea unor infrastructuri urbane inteligente. Echipa SMity este câștigătorul premiului Imagine with Orange pentru direcția Smart Urban Teritorries și va reprezenta România la Paris.

Răzvan Rughiniș, co-fondator Innovation Labs: „A cincea ediție a Innovation Labs a fost și cea mai intensă de până acum, antrenând 63 de echipe din 6 orașe în faza de dezvoltare de produs. Innovation Labs este un moment de intersecție a experienței universitare cu cea de business, aducând împreună studenți, absolvenți și profesioniști de vârf din Universități și din industriile tehnice și creative. Practic, studenții pun la lucru tot ce au deprins în Universitate împreună cu mentorii din industrie, orientându-se într-un nou orizont, cel al dezvoltării unui produs digital propriu. Împreună răspundem la o dublă provocare: traducerea unor idei de produs în prototipuri funcționale, și orientarea unor soluții tehnice de vârf spre nevoi și preferințe ale unor utilizatori reali. Demo Day a fost o oportunitate excelentă să apreciem forța creativă și puterea de muncă a acestor tineri studenți și absolvenți. Felicitări echipelor ce au parcurs această aventură!”

Despre Innovation Labs

Innovation Labs 2017 este un program organizat de Tech Lounge, Simplon, Asociatia Calemis, Fundația Comunitară Sibiu și Rosenc cu sprijinul Orange, Carrefour, BRD Groupe Société Générale, Enel Energie, precum și The Romanian-American Foundation, partener strategic, cu susținerea IXIA, Microsoft, Bloomberg, Adobe, Fitbit, Ericsson, ORTEC, Cisco Romania, Aqua Carpatica și al Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii (ANIS), împreună cu partenerii academici: Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea Politehnica Timişoara,  Universitatea de Vest din Timişoara și Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia.

Ultima oră

Comentariul meu