foto video - bilanţul atentatului din manchester arena a crescut la 22 de morţi și 59 de răniți

Atentatul terorist de noaptea trecută a făcut 22 de victime, iar alte 59 de persoane sunt rănite, conform bilanțului actualizat făcut de către autoritățile britanice. Atacul a fost unul sinucigaș și a avut loc în timpul unui concert al Arianei Grande.

O explozie care a avut loc la Manchester Arena, după un concert al Arianei Grande, a provocat moartea a 22 de persoane şi rănirea altor 59, au anunţat marţi autorităţile britanice. Incidentul este tratat drept un atentat terorist, iar Poliţia crede că atacul a fost comis de o persoană care a detonat un dispozitiv exploziv şi care a murit la faţa locului. Premierul Theresa May a convocat o reuniune a comitetului de urgenţă al Guvernului COBRA marţi, la ora locală 9.00 (11.00, ora României) şi a anulat evenimentele de campanie de marţi, anunță News. Bilanţul atentatului de la Manchester Arena a crescut de la 19 la 22 de morţi, a anunţat marţi poliţia din oraş, citată de BBC News. Alte 59 de persoane au fost rănite în atentat. Un bilanţ anterior anunţa 50 de răniţi.
Şeful Greater Manchester Police, Ian Hopkins, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că forţele de ordine tratează explozia ca pe un ”incident terorist” şi cred că atacul a fost comis de o persoană care ar fi avut un dispozitiv exploziv improvizat pe care l-a detonat la faţa locului.

VEZI AICI VIDEO ȘI FOTO DE LA LOCUL EXPLOZIEI DIN MANCHESTER
Atacatorul a murit la faţa locului. Poliţia încearcă să stabilească dacă atacatorul a acţionat singur, a mai precizat şeful poliţiei. Teroriştii încearcă să le ”perturbe vieţile” britanicilor, a afirmat el, îndemnându-i la vigilenţă şi să-şi continue viaţa în mod normal. El le-a cerut oamenilor să semnaleze activităţi pe care le consideră suspecte la un un număr de urgenţă pentru incidente teroriste – 0800 789 321.
Întrebat dacă printre victime se află copii, Hopkins a confirmat, dar a spus că nu are detalii în acest sens.
El nu a confirmat, în schimb, dacă atacatorul este britanic. Ian Hopkins a apreciat că este vorba despre cel mai ”îngrozitor” incident cu care se confruntă Greater Manchester. Peste 400 de poliţişti înarmaţi au fost mobilizaţi în noaptea de luni spre marţi la incident, iar prioritatea forţelor de ordine este să stabilească dacă atacatorul a acţionat singur sau făcea parte dintr-o reţea.

Ultima oră

Comentariul meu