vernisaj pentru o nouă expoziție la muzeul brukenthal

Miercuri, 24 mai 2017, la ora 12:00, în Sălile de Expoziții Temporare ale Palatului Brukenthal se va deschide expozția intitulată Lumini în Umbră, de Constantin Scărlătescu. Restaurator în cadrul Laboratoarelor de Restaurare ale Muzeului Național Brukenthal și artist plastic,Constantin Scărlătescu revine în sălile de expoziții ale muzeului după ce, în anul 2014, a deschis expoziția„Ferestre către Dumnezeu”.

De această dată, lucrările expuse aduc o nouă viziune a artistului asupra contrastelor de lumină și umbră, în culori și forme.

Cele 40 de lucrări, pictate pe pânză șipe panouri din lemn sau modelate în diverse tehnici folosesc metalul, pânza și materialul plastic în realizarea combinațiilor culoare-formă, lumină-umbră, de la decorativ la personaje în mărime naturală. În evidențierea subiectelor sale, artistul folosește deopotrivă sugestia șicontrastul.

Conceptul expoziției se regăsește în faptul călumina și umbra sunt interdependente atât în plan cât și în relief, atât de culoare cât și de formă. Lucrările prezintă imagini care ne duc cu gândul la stări și trăiri contrastante ce rezonează în fiecare dintre privitori într-un fel propriu, lăsând deschisă libertatea interpretării.

Ceea ce artistul reușește, prin folosirea diferitelor tehnici de execuție, este să creeze vizualizarea conceptului său, acela prin care lumina și umbra pot doar co-exista, nefiindposibile una fără cealaltă.

Ultima oră

Comentariul meu