Primul tren turistic din România trece prin Sibiu. Cât costă sejurul cu Transilvania Train

0 567

Cu siguranță că unii dintre voi ați auzit de Transilvania Train. Este vorba de primul tren turistic din România, care va pleca în cursă pe 31 august și preț de patru zile va străbate . Prețurile sunt de 520 sau 642 euro de persoană.

Transilvania Train va pleca din Braşov pe 31 august într-un tur al oraşelor din regiune, iar printre acestea este Mărginimea Sibiului și capitala județului nostru. Turişti români şi străini vor descoperi vinurile, gastronomia locală, meşteşugurile şi istoria locurilor. 30% la sută din capacitatea de pe primul tren turistic din România a fost deja rezervată, iar cei care încă nu s-au decis pot beneficia de reduceri de 20% la pachete, anunță economica.net.
Transilvania Train este primul tren turistic din România, un concept pus la punct de agenţiile de turism Globe 365 şi Free Spirit Travel. Aflat la prima ediţie, trenul va porni din gara Braşov pe 31 august şi timp de patru zile va purta turiştii într-o călătorie în Sighişoara, Mediaş, Alba Iulia, Sebeş şi Sibiu.
Pachetul turistic de patru zile a fost lansat în urmă cu două luni şi circa 70 de turişti, printre care şi străini şi-au rezervat deja locuri în Transilvania Train. În plus, mai sunt nouă locuri disponibile pentru care s-a aplicat o reducere de 20% din tariful pachetelor.traseu
„Mai avem doar nouă locuri disponibile cu o reducere de 20%. În total, sunt rezervate 30% din totalul de 120 de locuri. Dacă la lansare am anunţat o capacitate de 180 de locuri, între timp am mai renunţat la un vagon”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Cristi Pitulice, project manager Transilvania Train.
Chiar dacă preţurile nu sunt la îndemâna oricui, 70% dintre cei care vor călători cu Transilvania Train sunt turişti români. Şi-au cumpărat vacanţe familii cu copii, dar şi pensionari.
„Avem oameni înscrişi de la 6 ani până la 70 de ani. 1.400 de euro pentru un cuplu, în Transilvania, nu-i chiar de colea. E totuşi o experienţă destul de scumpă, dar spre suprinderea noastră, au venit chiar şi pensionari, care au întrebat dacă pot plăti în rate. Chiar azi (nr. – 22 mai) s-a înscris o familie cu un băieţel de şase ani, pasionat de trenuri”, mai spune Pitulice.
Turiştii au la dispoziţie două pachete, la preţurile de 780 şi 650 de euro/persoană, iar pentru nouă locuri, organizatorii au aplicat o reducere de 20%. Diferenţa dintre cele două oferte este dată de tipul de hotel la care sunt cazaţi turiştii: de patru sau trei stele. Iată programul complet al Transilvania Train.

Expaţii, printre străinii care vor să descopere Transilvania din tren
Nu doar turiştii români vor face un tur cu Transilvania Train, ci şi străinii. Jumătate din ei sunt expaţi, care lucrează în marile corporaţii şi care rămân peste vară în ţară.
„Fiind prima ediţie, ne-am concentrat pe turiştii români. Dar 30% sunt turişti străini, unii care vin direct din Serbia, dar şi expaţi din Germania sau Olanda, care lucrează la multinaţionalele de aici, nu cunosc limba română şi au vrut ceva inedit”, mai spune Cristi Pitulice.
Chiar dacă oragnizatorii spun că s-au aşteptat ca numărul turiştilor să fie mai mare, sunt optimişti că până la sfârşitul lunii august toate locurile în tren se vor ocupa.
Întrebat dacă vor să vină cu alte trenuri tematice, Pitulice spune că şi anul viitor se vor concentra pe Transilvania Train şi nu au în vedere să deschisă alte rute. „Interesul nostru este să fortificăm bine această rută, şi după ce acest concept va merge bine şi se va împământeni în piaţa turistică, vom deschide şi alte rute”, completează reprezentantul agenţiilor.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.