Maratonul internațional Sibiu 2017 – Peste 3.200 de competitori aleargă sâmbătă în competiție

0 229

Sibiul este sâmbătă pe lângă capitala mondială a karatelor datorită competiției ce are loc la Sala Transilvania, și capitala maratoniștilor din țară și de peste hotare. Mii de alergători participă la Maratonul Internațional.

Peste 3.200 de alergători români și străini, dintre care o sută de maratoniști, s-au înscris la Maratonul Internațional care va avea loc sâmbătă în municipiul Sibiu și localitățile învecinate Rășinari și Poplaca, pe o distanță de 42 de kilometri, a anunțat joi, într-o conferință de presă, Ciprian Ciocan, organizatorul evenimentului, anunță Agerpres. „Comparativ cu populația Sibiului, care este un oraș mic, 3.200 de alergători, adulți și copii (…) reprezintă un număr mare”, a spus Ciprian Ciocan, director executiv al Fundației Comunitare Sibiu.
Evenimentul va începe la ora 8.30 prin susținerea unui discurs, iar startul primei curse se va da la ora 8.45. Traseul maratonului va fi prin centrul istoric al municipiului Sibiu, parcul Sub Arini, Grădina Zoologică, Complexul Național Muzeal Astra, localitățile Rășinari și Poplaca.
Alergătorii susțin cauza preferată prin achitarea taxei de participare, iar susținătorii, prin donații directe pe site-ul evenimentului. Până acum, 21 de cauze au strâns peste 360.000 de lei. Cei mai mulți bani au fost donați pentru cumpărarea de incubatoare pentru copiii prematuri din Spitalul Clinic Județean Sibiu, dar și pentru ajutorarea copiilor autiști sau sterilizarea câinilor fără stăpân.
Pe durata maratonului de la Sibiu, traficul rutier va fi restricționat pe tot traseul pe care acesta se va desfășura. Potrivit organizatorilor, Maratonul Internațional Sibiu este unul dintre principalele evenimente de profil din România.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.