dsc 6294

30 de elevi ai Școlii de Dans „Ioan Macrea”, cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani, reprezintă Sibiul la cea de-a XXVI-a ediție a Festivalului Internațional de Dans „Hanioti” din Grecia.

Pentru elevii Școlii „Ioan Macrea” acest festival marchează prima participare la un eveniment din străinătate și vine după ce, în luna aprilie, au obținut Premiul I la festivalul sibian „Împreună prin Artă” – Secțiunea Dans.*

În urmă cu cinci ani, Sibiul se îmbogățea cu o școală de dans, ce purta numele maestrului coregraf „Ioan Macrea”. Cu multă dăruire, cu o muncă extraordinară, profesorii coordonatori și sutele de elevi ce au trecut pragul școlii au demonstrat că performanța și dragostea pentru dans și pentru tradițiile românești există de la vârste fragede. Confirmarea o avem și în aceste zile, când 15 perechi de dansatori, coordonați de profesor Livia Tarcea, participă la Festivalul Internațional „Hanioti”.dsc 6299

Sibienii au ocazia să evolueze în fiecare zi de festival, astfel: luni, 29 mai 2017 – la parada și spectacolul în aer liber, din piața centrală a localității Hanioti; marți, 30 mai 2017 – spectacol în Polychrono; miercuri, 31 mai 2017 – spectacol în Paliouri; joi, 1 iunie 2017- spectacol în Hanioti.

Programul prezentat de elevii Școlii „Ioan Macrea” va aduce în prim plan dansuri tradiționale din Mărginimea Sibiului și din Banat, iar programul coregrafic va fi completat cu cântece populare, interpretate de Gabriela Oancea.

Festivalul Internațional de Dans „Hanioti” este unul binecunoscut în spațiul european, fiind cuprins în calendarul Folklore Festival Association. Manifestarea este deschisă ansamblurilor folclorice cu specific coregrafic sau muzical (vocal și instrumental), soliștilor, precum și grupurilor axate pe alte stiluri muzical-coregrafice. Ediția din acest an a festivalului reunește peste 800 de participanți din diferite țări.scoala macrea 2

Școala de Dans „Ioan Macrea” a fost înființată în anul 2012, în memoria maestrului Ioan Macrea. În cadrul instituției se organizează cursuri de dans popular pentru copii, adolescenţi şi adulţi, iar secţia coregrafică include şi clase de balet şi dans modern.

Anual sute de copii aleg să urmeze cursurile de dans ale Școlii „Ioan Macrea”, unde deprind jocuri populare şi obiceiuri de la absolvenți de Liceu Pedagogic și Facultăți de Coregrafie, profesionişti din rândurile Junilor Sibiului.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns