Invitație la Târgul Național de Jucării din Dumbra Sibiului între 1 și 5 iunie

0 326

La ediția aniversară din acest an, cea de-a X-a, Târgul Național de Jucării va aduce la Muzeul ASTRA 20 de meșteri populari din țară și Republica Moldova.

Aceștia vor organiza aici ateliere interactive cu meșteșuguri precum prelucrarea lemnului (jucării, instrumente muzicale), confecționarea de păpuși și jucării croșetate, împletit de fibre vegetale, textile, ceramică, jucării din lână împâslită, dar și confecționat podoabe.
,,Târgul Național de Jucării este un eveniment destinat copiilor, părinților și bunicilor sau tuturor celor care vor să își reamintească fenomenul copilăriei. Din program nu vor lipsi activitățile în aer liber cum sunt, de pildă, Ora de joacă – program de animații, și proiecțiile de diafilme pentru copii. Vizitatorii fac loc, astfel, copilăriei cu toate bucuriile pe care ea le oferă. ”, a declarat Raluca Andrei, pedagog muzeal Muzeul ASTRA
În cadrul târgului vor mai avea loc ateliere practice și meșteșugărești de cusături, împletit fibre vegetale, olărit, pictură, confecționat moriști, confecționat păpuși. De asemenea, la Etno Tehno Parc, vineri, 2 iunie și sâmbătă, 3 iunie vor fi susținute spectacolele de teatru: Fata babei și fata moșului și Soacra cu trei nurori de către actorii de la Teatrul Mic din Sibiu. Duminică, 4 iunie, pe scena de pe lac, vor avea loc Festivalul de folclor și obiceiuri tradiționale Pe malul Cibinului organizat de Palatul Copiilor Sibiu și spectacolul Amintiri dintr-o copilărie muzicală. Copilăria între muzicanți și muzicieni, susținut de Gaudeamus Quartet și invitații săi.
Târgul Național de Jucării se va desfășura în Muzeul în aer liber, zona Școala din Ticera, Etno Tehno Parc după următorul program:
Joi – 1 iunie, orele 11.00 – 18.00
Vineri – 2 iunie până duminică 4 iunie, orele 10.00 – 18.00
Luni – 5 iunie, orele 10.00 – 17.00

Spectacolele organizate la scena de pe lac se vor desfășura după următorul program:
– Festivalul de folclor și obiceiuri tradiționale Pe malul Cibinului, orele 14.00 – 18.00
– Spectacolul Amintiri dintr-o copilărie muzicală. Copilăria între muzicanți și muzicieni, orele 18.00 – 20.00
În acest an, alături de noi vor fi Palatul Copiilor Sibiu și Școala Populară de Arte și Meserii ”Ilie Micu” Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...