Mini-vacanta la Teatrul Gong cu super spectacole si multe surprize

0 162

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu rămâne deschis în mini-vacanța de 1 – 5 iunie și își așteaptă spectatorii la o serie de spectacole de magie și cu păpuși, la ateliere de creație și o expoziție.

Ziua Internațională a Copilului va fi marcată în acest an la Teatrul „Gong” din Sibiu cu două reprezentații extraordinare ale spectacolului „Gozefini Magic Show”. Prezentat joi, 1 iunie, de la orele 16:00 (sold out) și 18:00, spectacolul se constituie dintr-un program ce include numere amuzante și interactive cu iepuri în joben, porumbei albi, precum și bile ce zboară prin aer.

„Gozefini Magic Show” este un spectacol în care cei mici devin parte integrantă din poveste și descoperă o parte din tainele numerelor de magie. Aceștia vor descoperi că adevăratele cuvinte magice sunt salutul respectuos și de mulțumire. Spectacolul cuprinde, de asemenea, apariții și dispariții de obiecte, numere de mentalism, dar și iluzii sau numere de levitație. Prețul unui bilet la acest spectacol este de 14 lei.

Unul dintre cele mai apreciate spectacole de teatru cu marionete revine pe scena Teatrului „Gong” sâmbătă, 3 iunie, de la ora 18:00 și duminică, 4 iunie, de la ora 11:00. „Aventurile lui Pinocchio” este o adaptare după „Le avventure di Pinocchio” (ro.: „Aventurile lui Pinocchio”) de Carlo Collodi, scriitor și jurnalist italian. Cunoaștem cu toții povestea marionetei lui Geppetto care a prins viață și peripețiile prin care a trecut până a înțeles că trebuie să fie un băiețel cuminte.

Pentru toate faptele rele a fost pedepsit, iar pentru cele bune a primit răsplata meritată. Povestea este completată și de greierașul care i-a fost tot timpul un bun sfătuitor, o adevărată „a doua conștiință”, care veghează mereu și asupra copiilor, îndemânându-i să fie buni și ascultători. Producția de la Sibiu este regizată de Lilly Krauss-Kalmár, iar scenografia spectacolului poartă semnătura Ancăi Dumitru Chirulescu. Din distribuția spectacolului fac parte Jenő Major, Angela Páskuy, Monica Baldea, Claudia Stühler, Adrian Prohaska, Daniela Dragomir, Nicolae Suciu, Gabriela Mitrea și Andrei Hansel. Prețul unui bilet este de 7 lei, tarif unic.

Cei mici vor putea să descopere, de asemenea, culisele teatrului într-un nou modul de ateliere de creație coordonate de Diana Ribana, sâmbătă, 3 iunie, de la orele 10:00 și 12:00. Atelierele de creație de la Gong își propun să dezvolte un model de activități interactive inedite, pline de energie, în care cei mici descoperă tehnici de lucru manual pentru a crea scenete cu ajutorul unor obiecte, măști sau figurine create în cadrul modulelor de creație.

Atelierele au o durată de aproximativ 1h15min și sunt recomandate copiilor cu vârsta între 6 și 10 ani. Înscrierile la ateliere se fac pe baza biletelor cumpărate exclusiv de la sediul teatrului din str. Alexandru Odobescu nr. 4 (miercuri, joi, vineri 11:00 – 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00). Prețul unui bilet la oricare din ateliere este de 14 lei și include toate materialele necesare. Biletele se achită în avans, ședințele neefectuate nu se recuperează, iar contravaloarea acestora nu poate fi returnată.

De asemenea, în perioada 1 – 5 iunie, în intervalul orar 09:00 – 19:00 se va putea vizita expoziția de desene „Joc și Joacă”. Șaizeci de desene realizate de copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani au fost expuse în foaierul teatrului pentru a dezbate jocul ca metodă de explorare artistică.

Agenția de bilete a Teatrului Gong va fi deschisă joi (1 iunie) și vineri (2 iunie) între orele 11:00 – 18:00, sâmbătă (3 iunie) între orele 10:00 – 18:00, iar duminică (4 iunie) între orele 10:00 – 12:30.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.