Paradă medievală în municipiul de pe Târnava Mare cu ocazia Galei Mediaș 750

0 144

Primăria Municipiului Mediaș dorește să creeze o atmosferă de sărbătoare în oraș, la sărbătorirea a 750 de ani de la atestarea documentară.

„Gala Mediaș 750” repreziă un amplu calandar cu activităi care își propun să anime burgul medieval, astfel încât fiecare dintrenoi să se regăsească într-unul dintre evenimentele pregătite pentru acestă sărbătoare.

În data de 3 iunie, seria manifestărilor este deschisă printr-un simpozion național dedicat sărbătoririi a 750 de ani de atestare documentară, la care sunt invitați profesori și personalități din plan local și național, care vor susține comunicări despre  istoria Mediașului.

De asemenea, ziua este marcată de o expoziție de cartografie desfășurată în cadrul Muzeului Municipal Mediaș, dar și prin prezentarea unui brand local – „Renașterea unei legende – Caspari Mediaș“. Burgul medieval va fi animat de o paradă a timpurilor și breslelor medieșene, care aduce în prim plan culorile și simbolurile cu care Mediașul s-a evidențiat în cei 750 de ani.

Seara aniversară va fi marcată în Piața Corneliu Coposu, prin prezentarea filmului „Mediaș 750“, peliculă care face cunoscute frumusețile orașului: monumentele istorice, zidurile cetății, turnurile și bisericile fortificate, dar și printr-un concert extraordinar, avându-i ca invitați speciali pe  Delia și Direcția 5.

Programul zilei de 3 Iunie:

  • ora 10:00 Simponzion Medias 750 – Primaria Municipiului Medias – Sala Daniel Thellmann
  • ora 13:00 Mediasul in Cartografie – Muzeul Municipal Medias
  • ora 14:00 Renasterea brandului Familiei Caspari – Casa Schuller
  • ora 18:00 Parada Medievala  – Piata Regele Ferdinand I, nr.1
  • ora 20:00 Concert Cosmina Fulea, Delia, Directia 5 & Alina – Piata C. Coposu

Parada costumelor medievale și a porturilor populare românești, maghiare, săsești și ale romilor va anima burgul medieval în seara zilei de 3 iunie, creând o atmosferă de poveste, care ne va duce înapoi în timp dincolo de zidurile, legendele și simbolurile orașului.

Începând din 3 iunie și până în 13 august, îi invităm pe toți medieșenii să ia parte la manifestările dedicate sărbătoririi a 750 de ani de atestare documentară.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...