Sâmbătă se redeschide Piața Volantă Transilvania. Cu multe surprize

0 273

Insula tradițiilor face atmosfera cu ajutorul copiilor de la clasa de fluiere de la Săliște coordonată de instructor Alexandru Tărtăreanu si Grupul Vocal ,,Doruri Sibiene” condus de profesoara Izabela Tomiţă.

Piața Volantă Transilvania își reia activitatea începând de sâmbătă dimineață. Sectoarele sunt organizate pe coduri de culori iar tarabele vor fi etichetate astfel încât cumpărătorul să aibă informații despre proveniența produselor. Codul de culori este următorul: galben – produse obținute 100% în fermă/unitate proprie; verde: produs obținut din alte ferme locale. Criteriul pe care s-a pus accent a fost ca proveniența materiei prime pe care o folosesc procesatorii să fie o întreprindere individuală sau ferma proprie.
Din cele 179 de dosare depuse, comisia de evaluare a dat în acest moment undă verde unui număr de 158 de întreprinzători care au avut dosarele complete. Verificările s-au făcut în baza documentației depuse de producător, veridicitatea celor declarate fiind probată prin verificare încrucișată cu datele deținute de DSVSA și primării.

Prezentări și programe culturale
O insulă de promovare a tradițiilor locale va fi animată cu prezentări și programe culturale care să-i determine pe cumpărători să facă și un drum în județ pentru descoperirea locurilor din care provin produsele care ajung pe mesele lor. În această sâmbătă Insula tradițiilor face atmosfera cu ajutorul copiilor de la clasa de fluiere de la Săliște coordonată de instructor Alexandru Tărtăreanu si Grupul Vocal ,,Doruri Sibiene” condus de profesoara Izabela Tomiţă.
Rolul imediat, de bază, al pieţei volante Transilvania este acela de a spijini producătorii locali şi vânzarea directă către sibieni a produselor acestora. Pe termen mediu, Consiliul Judeţean Sibiu va propune politici publice concrete pentru a spijini certificarea și dezvoltarea producătorilor și produselor locale și tradiționale, contribuind astfel la reducerea diferențelor rural-urban și la dezvoltarea echilibrată a județului.
Sibienii pot trimite impresii și propuneri pe pagina de Facebook a pieței:
www.facebook.com/pg/PiataVolantaTransilvania

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.