video - fits 2017 a debutat cu un mega show în piața mare. totul s-a încheiat cu un foc de artificii

Zece zile de megaspectacole, piese de teatru inedite, spectacole de stradă fabuloase. Și startul se dă…ACUM! Începe a 24-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu! Urmează 503 evenimente din sfera artelor spectacolului, conferințe, expoziții și evenimente speciale în 71 de spații, cu reprezentanți din 72 de țări și invitați speciali care vor primi din partea festivalului recunoașterea și cinstirea excelenței lor culturale. Vineri vom fi live din Piața Mare, de la 22.15 aici și pe pagina noastră de Facebook.

„Așteptăm 68.000 de spectatori pe zi la evenimentele din spațiile de interior și exterior, pregătite deja să primească oaspeți. Tema acestui an este iubirea și din iubire pentru comunitatea extraordinară pe care o avem în jurul festivalului nostru, vom dărui momente unice”, a transmis Președintele FITS, Constantin Chiriac.
Prim dimineață a Festivalului deschide mai multe expoziții de fotografie, ateliere de creație și conferințe. Prioma piesă de teatru ”Cântăreața Cheală”va începe la ora 16 la Teatrul Gong. Evenimentele stradale încep la ora 18 pe Nicolae Bălcescu cu piesa ”Incursiune în abis”, iar la ora 18:45 începe un spectacol de dans.
Spectacolul de deschidere care cu siguranță va fi atracția primei seri este programat la ora 22:15 în Piața Mare. O companie din Germania prezintă cel mai important spectacol european de acrobații pe sârmă la înălțime.
Seara se va încheia cu deja tradiționalul foc de artificii.

 


A doua și a treia zi a Festivalului vor fi la fel de interesante. Piese de teatru, concerte și expoziții vor fi organizate în deja cunoscutele locații- Piața Mare, Nicolae Bălcescu, Teatrul Național Radu Stanca- dar ți în locații neconvenționale- Academia Forțelor Terestre, Biserica Fortificată Cisnădioara, Colegiul Național Octavian Goga.
Programul complet al Festivalului Internațional de Teatru îl găsiți aici.
Accesul publicului la evenimentele de stradă programate în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu este gratuit. Pentru spectacolele de interior, accesul se face pe baza tichetelor emise la Agenţia Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 17, în următorul interval: zilnic,de la ora 9:00 – 20:00, până în data de 18 iunie, inclusiv. Bilete pot fi achiziționate și online, prin portalul www.eventim.ro, sau din reţeaua naţională a magazinelor Germanos, Orange şi Vodafone, Librăriile Humanitas şi Cărtureşti.

Ultima oră

Comentariul meu