Debut spectaculos pentru cea de-a 24-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Mii de oameni au fost pe stradă

0 171

Cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu a debutat în forță cu expoziții, ateliere pentru actori și dansatori, seminarii și conferințe. Astfel, în prima zi de festival Facultatea de Litere şi Arte, Teatrul Gong, Primăria Municipului Sibiu, Hotelul Împăratul Romanilor, Muzeul de Artă Contemporană, Casa de Cultură a Studenților și Librăria Habitus au găzduit lucrări de artă decorativă, pictură și fotografie, iar Dorte Lena Eilers – editor al revistei „Theater der Zeit” – s-a aflat în dialog cu Octavian Saiu.

Evenimenteledinspațiile de interior au adussute de oameni la spectacolele, concerteleșiproiecțiile de film programate. „Cântăreațacheală”, „O femeie”, „Orgiledin Transilvania…o călătorieîntimp”, „Parfumuliubirii”, „Migraaaanțisaupreasuntemmulțipenenorocitaasta de barcă”, „Prelegeredesprenimic”, „Rug”, „Regele David”, „Minetti”, „Tango la înălțime II”, „Hydre”, „Soldatul de ciocolată”, „Rocky Horror Show” și „Solo Goya” au fostîncântareaiubitorilor de artelespectacolului.

Pentrupublicul care s-a aflat la primele ore ale serii pe Pietonala Nicolae Bălcescu din Sibiu, FITS a luat startul prin spectacolele pline de energie ale companiilor Cie Remue Menage și Waka Chire Band, în timp ce Geschwister Weisheit – High a ridicatniveluladrenalineispectatorilor din Piața Mare a orașului.Misia, încântătoareaartistăportugheză, aaduslinișteașifarmeculînsufleteletuturor,într-un concert emoționantîn care a parcursdrumulmuzical de la fado la tango.

Prima seară FITS 2017 s-aîncheiat cu tradiționalulfoc de artificiioferit de organizatorituturorcelor care asistăînacestezile la bucuria de a dăruiiubireprinartelespectacolului.
„Prima seară de festival ne-a arătat o lunăcâtinimanoastră de mare, o celebrareatemeinoastre din acest an, iubirea. FITS aduce, ca de fiecaredată, bucuriepentrutoțiparticipanții: am avuttoatebiletelevândute la spectacolelezileișisperăm ca acestdarcinstit, curatșiadevărat care estefestivalul,să fie încontinuarepreferat de toțiceiprezențiîn Sibiu înaceastăperioadă”, a declaratPreședintele FITS, Constantin Chiriac.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...