gunoi olt foto buna

Un sibian a fotografiat câțiva localnici care în zona Boița pe malul râului Olt, descărcau de zor mai multe gunoaie ce au ajuns rapid în albia râului. Sesizată telefonic, poliția i-a transmis celui ce a anunțat această gravă acțiune de poluare, că nu este treaba ei.

UPDATE – Vinovații au adunat gunoaiele
La câteva ore după ce Ora de Sibiu a făcut public cazul de poluare a albiei râului Olt de la Boița, cei ce au aruncat gunoaiele în zonă, au făcut curățenie. Vinovații își cer scuze pentru gestul lor. Detalii și foto, AICI.

ȘTIREA INIȚIALĂ
Mai multe fotografii ce circulă în mediul on-line au revoltat pe cei ce le-au vizionat. Un membru al Filialei Pescarilor din Județul Sibiu a surprins câțiva localnici ce aruncau de zor o remorcă plină cu gunoi, chiar în albia râului Olt. Poliția care a fost și ea sesizată i-a transmis celui ce a sunat ca să semnaleze aceaste lucruri că nu este treaba ei. Cei de la Filiala Pescarilor Sibiu au anunțat că vor sesiza luni Garda de Mediu. gunoaie in olt 2’’In drumul spre casa, pe marginea raului Olt in dreptul localitati Boita, un membru pescar al asociatiei noastre a observat aceste aceste persoane care „munceau” cu spor pe marginea raului. A sesizat Politia care a spus ca nu e treaba ei si ne-a informat si pe noi trimitand aceste poze. Luni dimineata vom sesiza garda de mediu Sibiu . Multumim membrului pescar pentru implicarea de care a dat dovada si ne dorim ca el sa fie un exempu si fiecare dintre noi sa i-a atitudine. Sa nu fim NEPASATORI’’, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Filialei Pescarilor din Județul Sibiu.gunoaie in olt 4

Cum au reacționat vinovații
Cel care a fotografiat isprava localnicilor a povestit cu lux de amănunte întreaga poveste. Omul spune că cei ce aruncau gunoaie l-au luat la întrebări în momentul în care le-a transmis că nu este în regulă că aruncă gunoiul direct în râu.gunoaie in olt 3 ’’Sunt stupefiat și fără replică. (..) La început s-au luat ei de mine și mi-au zis că cine sunt eu să îi întreb și să îi iau la întrebări? (..) Apoi m-au implorat să șterg fotografiile spunând că la urma urmei au aruncat și ei niștre gunoi lângă cel care era aruncat deja de alții. Sper din suflet ca cineva să vadă pozele acestea și să se autosesizeze’’, spune Cînduleț Iulian, cel ce a făcut public acest caz petrecut chiar în acest weekend. sursa foto: Cindulet Iulian / Facebook.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Comentariul meu