rosii

Testele de laborator făcute într-un laborator de specialitate din Capitală au aratat că roșiile din Oltenia sunt cele mai sănătoase. Acestea se vând și în piețe din Sibiu, conform spuselor producătorilor din Olt.

Mâncaţi cu încredere roşii din Oltenia. Nu au pesticide şi nu sunt toxice pentru organism, arată testele făcute la un laborator din Bucureşti. Au fost verificate legume culese de la 700 de fermieri din zonă, anunță Digi24. Marian Baracu este cel mai mare producător din comuna Izbiceni. Solariile sale cu roşii se întind pe 6.000 de metri pătraţi. Primele roşii le-a scos pe piaţă la mijlocul lunii mai. Le vinde în pieţele din Sibiu, cu 6 lei kilogramul. Îşi laudă chiar el marfa. „Încrederea trebuie să fie maximă că nu folosim produse care ne dăunează în primul rând nouă pentru că şi noi consumăm din ele. Nu numai le comercializăm,” spune Marian Baracu, producător.
Nu este singurul producător care spune despre marfa lui că este naturală şi că pesticidele folosite nu sunt nocive. „Sunt făcute astfel încât produsele să se metabolizeze la nivel de frunză, nu ajunge în fruct. Asta trebuie să ştie toată populaţia României,” explică un producător. „Cumpărătorii trebuie să aibă încredere că roşiile sunt gustoase pentru că părerea noastră e că datorită solului, iar producătorii fac tot posibilul să pună cât mai din timp pentru a ieşi cu ele,” precizează Florin Lazăr, viceprimar Izbiceni. Conducerea Direcţiei Agricole Olt susţine că au fost verificate toate roşiile din judeţ şi toate probele sunt conforme. Controalele au început în luna mai, iar mai marii din Ministerul Agriculturii dau asigurări că toate roșiile testate sunt bune și nu pun în pericol sănătatea românilor.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns