flori sadite 3

Studenți, cadre universitare și elevi de liceu și scoală generală au luat parte la acțiunea prin care peste 300 de flori au fost plantate în cadrul evenimentului ”Iubim Sibiu, să-l lăsăm să respire! Săptămâna verde”, organizat de Asociația E-Xplorator în colaborare cu Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” și Inspectoratul Școlar Județean.

Săptămâna 6-11 iunie a fost dedicată în întregime acțiunilor ”verzi”, la ULBS. Au fost organizate workshop-uri pe teme ecologice, întâlniri cu reprezentanți ai organizațiilor de mediu, dar și ateliere în care studenții au învățat să transforme materialele reciclabile în obiecte ce pot fi folosite.flori sadite 2În 9 iunie, angazații ULBS și cei ai Asociației E-Xplorator au lăsat mașinile acasă și au folosit mijloace de transport ecologice, iar studenții au participat la acțiunea de plantare a celor 300 de plante și arbori ornamnetali. În acest an, plantarea s-a desfășurat nu doar în spațiile ULBS, dar și în cele ale liceelor sibiene, Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” și Colegiul Economic ”George Barițiu” find parte a proiectului. De asemenea, în plantarea plantelor la căminele studențești ale Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu s-au implicat și elevii clasei a III-a B de la Școala Gimnazială Regele Ferdinand, care le-au dat o mână de ajutor studenților ULBS și AFT.
Acțiunile din cadrul proiectului s-au încheiat cu o plimbare cu bicicletele, la care au luat parte studenți și cadre universitare ale ULBS.flori saditeCampania Iubim Sibiul! Să-l lăsăm să respire! Se află la cea de a treia ediție și este co-finanțată de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Local Sibiu, prin Agenda Comunității.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns