Grindeanu e aproape DEMIS – ’’L-am trezit pe Klaus Iohannis cu ordonanţa de urgenţă. Acum îi daţi Guvernul…’’

223

Primul Ministru are minutele numărate în fruntea Guvernului. Grindeanu încearcă să îi convingă pe colegii de partid din Comitetul Executiv Național să nu-i retragă sprijinul politic și a avut un discurs tăios în ședința cu ușile închise a conducerii partidului de la guvernare.

Premierul Sorin Grindeanu le-a spus social-democraţilor reuniţi în şedinţa Comitetului Executiv Naţional că l-au ”trezit” pe preşedintele Klaus Iohannis cu OUG 13, iar acum vor să îi dea Guvernul şi i-a întrebat de ce vor să facă acest lucru, au declarat pentru News.ro surse din partid. Grindeanu a anunţat în CExN că nu se retrage, spunând că în 20 de ani nu a avut campanie atât de agresivă ca în ultima lună din partea unor colegi şi precizând că vede în premieră raportul de evaluare a Cabinetului.
”A fost OUG 13 şi nu aţi făcut nimic, eraţi aceiaşi în CEx. L-am trezit pe Klaus Iohannis cu ordonanţa de urgenţă. Acum îi daţi Guvernul. De ce?”, a spus Sorin Grindeanu în şedinţa CExN, au relatat pentru News.ro surse din partid.
Conform surselor citate, Grindeanu a aflat chiar în şedinţa CExN concluziile evaluării partidului asupra activităţii guvernamentale, iar când a luat cuvântul a întrebat cine a făcut raportul, pentru că el acum îl vede în premieră.
El a susţinut că, din 97 de măsuri prevăzute în programul de guvernare pentru primele două trimestre, doar nouă nu sunt realizate, au precizat sursele citate.
”În 20 de ani nu am avut campanie atât de agresivă cum am avut în ultima lună din partea unor colegi”, le-ar mai fi spus premierul membrilor CExN.
Sorin Grindeanu i-a anunţat pe aceştia că nu se retrage din funcţia de premier, au mai precizat sursele citate.
Conform aceloraşi surse, la rândul său, ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, i-ar fi spus lui Liviu Dragnea: ”Vă rog să înţelegeţi situaţia reală, nu ce vă prezintă Darius Vâlcov”.
De altfel, Viorel Ştefan se numără între miniştrii care sunt solidari cu Sorin Grindeanu şi nu ar fi dispuşi să îşi depună demisiile. Potrivit unor surse, între aceşti ar fi şi Tudorel Toader, Gabriel Leş, Augustin Jianu, Alexandru Petrescu, Ionuţ Vulpescu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.