Philippe Genty primește o stea pe Aleea Celebrităților din Sibiu

0 149

„Taina sufletului”, spectacolul-eveniment realizat de Philippe Genty, cu participarea lui Mary Underwood. Cu umor în crearea de vise și metafore, „Taina sufletului” a fost, pentru publicul prezent în sala Faust a Fabricii de Cultură, o călătorie alături de un om care a împărtășit, prin imagini, marionete, dans și muzică, viziuni ale călătoriei sale interioare – lumea în care sublimul întâlnește spaima și poezia.

Taina Sufletului Dragos Dumitru 2
Foto Dragos Dumitru

Creatorul de teatru contemporan cu marionete, Philippe Genty, va primi o stea pe Aleea Celebrităților din Parcul Cetății din Sibiu în cadrul celei de-a XXIV-a ediții a Festivalului Internațional de teatru de la Sibiu. Ceremonia va avea loc sâmbătă, 17 iunie, de la ora 18:00.

caii cerului adibulboaca 14iunie fullsize 3188
Foto Adi Bulboaca

Kibbutz Dance Company a prezentat, la Redal Expo, „Caii cerului”, un dans dinamic și plin de simboluri pentru peisaje, aduceri-aminte în timp și spațiu. Tehnică și foarte lirică, reprezentația a fost aplaudată intens de spectatori, bucuroși de momentul special la care au asistat. „Caii cerului” vor pluti din nou în sala Redal Expo azi, pe 15 iunie, la ora 18:00.

Unul dintre evenimentele mult așteptate ale acestei ediții de FITS este „În aplauzele voastre…omul circ!”, cu cinci reprezentații susținute de David Dimitri, la Baza Hipică transformată în scenă.

„Mă antrenam atât de mult când eram mic, 8 ore pe zi, pentru a putea fi celmai bun, dar acum nu mai este nevoie să ma antrenez chiar așa de mult. Vreau să fiu sănătos, atât fizic cât și mintal,”transmiteartistuldespremuncalui.Câtdesprespectacolelelui, David Dimitri spune: „Artrebuisă ne diferențiem de clișee, însăeumăfolosesc de eleșiasta face spectacolulsă fie unulcontemporan. (…) O săsunepuțin egoist, dar,atuncicândurcpescenă,îmidoresc ca lumeasă ma aplaude. Cred că e foarte important sămergînșcoli cu circul, pentrucăașacopiiiînvațăceestecircul cu adevărat.”

Secțiunea de circ contemporan a fost posibilă cu sprijinul Ambasadei Australiei, iar la Sibiu a ajuns directorul adjunct al ambasadei Australiei la Atena, domnul Andrea CarloBiggi.

„FITS este un festival care creștepe an cetrece, spectacolelefiind din ceîncemaiimpresionante. Personal, cred că Australia are o povesteinteresantă de arătatîndomeniulartelor. (…) Niciodată nu a fost o perioadămaiinspiraționalăîn Australia decâtacumșisuntemfoartemândri ca putemparticipaîn festival atât de frumos ca FITS undeoamenii se inspirăunii de la alții”, a transmisreprezentantulAmbasadeiAustraliei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...