Atenție la hoții de buzunare. Polițiștii ne spun cum să ne ferim
Foto Arhivă

Cum se poate termina o lungă zi de muncă sau poate o simplă plimbare cu un mijloc de transport în comun? Răspunsul, din păcate, s-ar putea să nu fie pe placul nostru. Din obișnuința de a nu gândi proactiv, ne regăsim de multe ori în diferite situații care ne obligă să reacționăm la o situație de fapt pe care, deși am fi putut-o anticipa, nu am făcut-o.

Astfel că, o simplă plimbarea cu un mijloc de transport în comun se poate transforma într-un moment neplăcut dacă atunci când ajungeți acasă constatați că vă lipsesc banii sau alte bunuri pe care le-ați avut asupra dumneavoastră. Retrospectiva a ceea ce s-ar fi putut întâmpla e posibil să nu ne ofere prea multe răspunsuri, rămânând în schimb doar cu certitudinea lipsei banilor sau a altor bunuri personale.

Pentru a evita astfel de situații, Poliția Sibiu vă recomandă să manifestați vigilență și atenție față de conduita persoanelor din jurul dumneavoastră, cu precădere atunci când vă aflați în stații aglomerate așteptând autobuzul sau un alt mijloc de transport în comun. De asemenea, este recomandat să evitați să citiți în mijloacele de transport în comun deoarece atenția vă este diminuată și puteți deveni cu ușurință victimele hoților din buzunare.

Dacă în aglomerație vă simțiți înconjurați de persoane dubioase, căutați să vă schimbați locul, poziționând totodată poșeta sau geanta în fața dumneavoastră, iar dacă este posibil, între dumneavoastră și un punct fix din autovehicul. Dacă vă așezați pe scaun, vă recomandăm să țineți bagajele în brațe, în nici un caz spre exterior ori spre vecinul de scaun.

Nu purtați portmoneul, banii ori telefonul mobil în buzunarul de la spatele pantalonilor, acesta fiind vulnerabil la urcarea și coborârea din mijloacele de transport în comun. În același context, vă recomandăm să nu purtați banii sau alte valori în buzunarele laterale ale hainelor sau paltoanelor, acestea fiind locurile cel mai des vizate de hoți. În situația în care circulați la ore târzii, când sunt puțini călători, vă recomandăm să vă așezați cât mai aproape de conducătorul auto sau lângă alți pasageri care vă inspiră încredere.

Dacă sunteți victima unei astfel de infracțiuni anunțați de îndată Poliția prin Apelul Unic de Urgență 112!

 

Ultima oră

Comentariul meu