Directorul FITS, declarație tăioasă dupa festival. ”Să fie multiplicat, nu furat”

316

S-a încheiat cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, care la fel ca în fiecare an, a avut un succes mai mare decât edițiile precedente. Directorul festivalului, Constantin Chiriac, a declarat la finalul ediției din acest an că își dorește ca ceea ce se întâmplă la Sibiu ”să fie multiplicat, și nu furat”.

Ce-a de-a XXIV-a ediţia a FITS s-a încheiat, duminică noapte, cu un grandios foc de artificii şi cu un spectacol de stradă care a adunat zeci de mii de spectatori.

Deşi întreaga zi a fost ploioasă, iar mare parte din ţară s-a aflat sub cod galben de ploi, directorul FITS a anunţat că niciun spectacol nu a fost anulat.
„Ultima seară de festival, cu cer senin, căruia îi mulţumesc că a făcut să nu anulăm niciun spectacol. Peste tot au fost anunţate furtuni, vijelii, ploi, nenoriciri. Aţi văzut că Sibiul a fost protejat de aplauzele, de căldura şi de frumuseţea spectacolelor”, a declarat Constantin Chiriac.

El a precizat că ”deja s-a intrat în linie dreaptă” cu ediţia aniversară din 2018, iar unul dintre cei care au primit o stea pe Aleea Celebrităţilor în actuala ediţie – Robert Wilson – şi-a anunţat intenţia de a participa în festival cu trei spectacole.
”Mi-ar face mare plăcere să pot face parte din ediţia aniversară de 25 de ani a Festivalului”, i-a transmis actorul Robert Wilson directorului FITS.

În plus, Constantin Chiriac a afirmat că ar vrea ca exemplul festivalului de la Sibiu să fie multiplicat.
”Cred că e important ca ceea ce facem noi aici să fie multiplicat, dar nu furat . E important ca fiecare comunitate să îşi facă evenimentele care vin din profunzimea ei”, a subliniat Chiriac.
Ediţia din acest an a FITS a reunit peste 3.500 de artişti din 71 de ţări, în peste cinci sute de evenimente şi a adunat, zilnic, peste 68.000 de spectatori.
Ediţia aniversară, a XXV-a, a FITS va avea loc în perioada 8 – 17 iunie 2018.

Sursa www.news.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.