studentul american ținut în detenție și eliberat din coreea de nord, a murit

Tânărul de 22 de ani a decedat luni seară, la aproape o săptâmână după ce fusese eliberat dintr-o detenție din Coreea de Nord. Starea acestuia de sănătate era destul de critică.

Studentul american Otto Warmbier, care săptămâna trecută a fost eliberat după ce a fost ţinut în detenţie un an şi jumătate în Corea de Nord, a murit la spital, a anunţat, luni, familia acestuia, potrivit BBC, anunță News. Otto Warmbier avea 22 de ani.
Potrivit The Washington Post, Otto Warmbier a contractat o formă de botulism, la scurt timp după procesul din Coreea de Nord, în martie 2016, şi i s-a administrat un somnifer care i-a indus coma. Medicii spuneau că tânărul a avut pierderi mari de ţesut cerebral.
Studentul american a sosit în Statele Unite miercurea trecută, în comă, după un an şi jumătate de detenţie, el fiind eliberat din motive ”umanitare”.
Tânărul a fost arestat în ianuarie 2016, în Coreea de Nord, în timpul unui voiaj organizat de Anul Nou. Studentul, originar din Cincinnati, a fost condamnat la 15 ani de muncă forţată de Curtea Supremă nord-coreeană, după ce a mărturisit că a furat un afiş cu un slogan politic dintr-un hotel de la Phenian în care era cazat.
Diplomaţia americană a îndemnat Phenianul să-l graţieze, apreciind că această condamnare era extrem de dură, iar eliberarea studentului a avut loc în urma unor intense eforturi diplomatice.
Relaţiile dintre Statele Unite şi Coreea de Nord au devenit şi mai tensionate după intrarea în funcţie a preşedintelui Donald Trump, din cauza ambiţiilor nucleare nord-coreene, interzise de ONU.
Phenianul a lansat zeci de tiruri de rachetă şi a făcut două teste nucleare de la începutul lui 2016, cu obiectivul de a dezvolta o rachetă capabilă să lovească teritoriul american.

Ultima oră

Comentariul meu