E an na 2017 mica

Trupa care va reprezenta țara noastră în finala internațională din Germania a Wacken Metal Battle este formația sibiană E-An-Na. Ea a fost desemnată câștigătoare în urma finalei care s-a desfășurat la Sibiu și la care au participat Saddayah (Ploiești), Guerrillas (Cluj-Napoca), E-An-Na (Sibiu) și Divided by Perception (Cluj-Napoca).

”Ştim că o să fie o experiență de neuitat, aici nu e loc de dubiu. Pentru noi atât finala de la Sibiu cât şi semifinala din Bucureşti au fost extraordinare. La ambele ne-am simţit bine, fiindcă le-am tratat ca pe nişte concerte obișnuite, nu ca pe un concurs. O să ne pregătim intens pentru finala internațională de la Wacken şi o să încercăm să arătăm – şi acolo – ce ştim şi iubim noi să facem cel mai mult. Sunt convins că lumea o să rezoneze cu noi” a declarat Andrei Oltean, vocea trupei E-An-Na.
Formaţia E-An-Na s-a înființat în 2014, fiind la acea dată formată din Andrei (voce & instrumente tradiţionale) şi Ovidiu (chitară). Pe parcurs li s-au alăturat Alexandru Giurgeca (chitară, mandolină), Dragoş Berţia (bass), Paul Bucătaru (tobe), Ioana Popescu (clape) și Roxana Amarandi Pomohaci (vioară, voce). Trupa a înregistrat până în acest moment 4 single-uri şi un EP, producții discografice care au fost primite foarte bine de către public. A concertat la festivaluri importante în anul 2016, fiind trupa românească cu cea mai mare activitate (peste 50 de concerte). E-An-Na participat și la turneele ‘’Jocurile Jienei’’, turneul naţional ‘’Folkcore Detour’’ şi turneul internaţional ‘’New Wave of Folk Metal 2017’’.
Juriul finalei de la Sibiu a fost compus din Richard Constantinidi (director Global Battle of the Baands România), Horațiu Dâncu (președinte Transilvania rock Society), Bogdan Feldman (Wacken Metal Battle România), Bela Szemcsuk (Wacken Metal Battle România) și publicul – care a avut drept de vot și fost considerat un membru al juriului. ”A fost – cu siguranță – un eveniment de neuitat pentru publicul sibian. Toate cele patru trupe ajunse în finală au dovedit că merită să reprezinte metal-ul autohton. Din păcate doar o formație poate merge mai departe, în finala internațională din Germania, iar anul acesta – pentru prima data în istoria concursului – România va fi reprezentată de o trupă din Sibiu. Sunt convins că, în finala internațională trupa E-an-Na va fi apreciată de mulți dintre cei 75.000 de participanți la festivalul Wacken Open Air și mai ales de juriul concursului” a declarat Laurențiu Străuț, promoterul Wacken Metal Battle România.
În finala internaţională a concursului E-An-Na va concura cu formații din peste 30 de țări de pe întreg mapamondul. Evenimentul se va desfăşura în cadrul celui mai mare festival de metal din lume: Wacken Open Air (Germania), în perioada 2 – 4 august 2017.

 

Comentariul meu

Lasă un răspuns