lucrari strazi reparatii cabluri subterane sibiu
Foto Arhivă

Primăria Sibiu a pregătit documentațiile tehnice pentru realizarea reparațiilor capitale în noi zone din cartierele orașului. Primăria Sibiu a pregătit documentațiile tehnice pentru realizarea reparațiilor capitale în noi zone din cartierele orașului.

“În această lună supunem aprobării Consiliului Local documentațiile de avizare a lucrărilor de investiții în vederea modernizări a patru noi zone din cartierele sibiene. Documentațiile stabilesc atât lucrările necesare, cât și valorile aproximative ale acestora. După aprobarea de către Consiliul Local, vom organiza o procedură de achiziție pentru realizarea proiectului tehnic și pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor.”  Spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Proiectele se referă la următoarele zone din cartiere:
 Zona Cibin: străzile Râului, Cibinului și Metalurgiștilor (valoarea lucrărilor rezultată din documentația de avizare a lucrărilor de investiții este de 15 milioane)
 Zona de blocuri din cartierul Turnișor, delimitată de strada E.A Bielz și strada Grâului (valoarea care rezultă din studiile realizate este de 9 milioane de lei)
 Străzile din Zona 1: în spatele blocurilor de pe strada Școala de Înot, zona dintre bulevardul Vasile Milea și Inspectoratul Județean de Poliție și zona străzii Simion Mehedinți (Gară) (valoarea calculată de proiectanți este de 3,6 milioane lei)
 Zona Gării: aria dintre str. Uzinei – str Constituţiei – str. Gen. Magheru și aria dintre str. Constituției – str. Abatorului – Aleea Ţesătorilor – str. 9 Mai (cu o valoare de 4,3 milioane lei)
Lucrările prevăzute includ reamenajarea suprafeței carosabile, a trotuarelor și parcărilor, instalarea în subteran a tuburilor pentru cablajul metropolitan, modernizarea iluminatului public și, în funcție de necesar, reabilitarea rețelei de apă și canalizare.
În zona Cibin, pe străzile Râului, Cibinului și Metalurgiștilor trotuarul dinspre malul râului Cibin va fi transformat în piste pentru biciclete amenajate pe o lungime totală de 2,8 km.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns