streetball 3

Cea mai mare competiție de baschet 3×3 din Transilvania, „Sibiu Streetball” revine în Parcarea Teatrului, pentru al nouălea an consecutiv. Baschetul 3×3, devenit sport olimpic de anul acesta, va aduna și la ediția din 2017 numeroase echipe de sportivi amatori și profesioniști din țară și străinătate, care se pot înscrie la categoriile dedicate.

Sibiul va găzdui pentru al doilea an la rând și „3×3 Sibiu Challenger”, o grupă dedicată exclusiv echipelor profesioniste. Cea de-a noua ediție a „Sibiu Streetball” se va desfășura între 14-16 iulie în Parcarea Teatrului.

Streetball-ul ( 3X3), sport olimpic de anul acesta
Streetball-ul (baschet 3×3) este un sport spectaculos, derivat din baschetul clasic, care a cunoscut o dezvoltare rapidă în ultimii ani și în țara noastră. O mare contribuție a avut și Asociația Eco Sport Team și Agentia Grey Projects, unii dintre promotorii competițiilor de (3×3) streetball din întreaga lume, prin respectarea standardelor internaționale ale organizării unui turneu după regulamentul FIBA. Baschetul 3×3 este recunoscut de Federația Internațională de Baschet (FIBA) și a devenit, de anul acesta, sport olimpic, fiind inclus în programul următoarei ediții a Jocurilor Olimpice, Tokyo 2020, de Comitetul Olimpic Internațional( CIO – Comitetul International Olimpic).

Competițiile de baschet 3×3 se împart în patru categorii
„FIBA Endorsed”, „Satellite”, „Challenger” și „World Tour” sunt cele patru categorii de competiții de streetball recunoscute de FIBA, primele trei fiind organizate, în ultimii nouă ani, și în Sibiu. „Sibiu Streetball” a parcurs toate etapele premergătoare titulaturii de „Challenger”, acordată încă de anul trecut, iar pe viitor, intenția organizatorilor este de a tansforma competiția într-o etapă de „World Tour”. Până atunci, traseul echipelor care se reunesc, în perioada 14-16 iulie la Sibiu, este următorul. Câștigătorii primelor două locuri de la „Sibiu Streetball”, considerat turneu satelit, se califică la „3×3 Sibiu Challenger”, grupă la care se adună profesioniști din întreaga lume, premiile puse în joc fiind de 6.000 dolari pentru locul I și 4.000 dolari pentru locul 2. Primele două clasate vor avea asigurată și participarea la etapa de Cupă Mondială, „World Tour”, competiție care anul acesta se dsesfășoară la Praga.

„Sibiu Streetball”, ajuns la a noua ediție
Peste 60 de echipe din țară și din străinătate sunt așteptate să participe la a noua ediție a turneului, acestea urmând să se lupte pentru calificarea la grupa de „3×3 Sibiu Challenger”. La turneu se pot înscrie atât echipe de fete, cât și de băieții, la categoriile de concurs: U13, U15, U18, +35 și Open Masculin și Feminin (+16). Începând de anul acesta, organizatorii au creat și o categorie dedicată companiilor, dând șansa angajaților să se dueleze între ei pentru titlul de „Cea mai bună companie” la baschet 3×3.

„3×3 Sibiu Challenger”, pentru al doilea an la rând în Parcarea Teatrului
16 echipe internaționale, pretendente la titlul mondial, vor participa la a doua ediție a „3×3 Sibiu Challenger”. Grupa este dedicată sportivilor profesioniști și se va desfășura în aceeași locație, pe două suprafețe sintetice modulare, certificate FIBA.
Pentru că organizatorii au gândit întregul eveniment ca un „festival al baschetului”, o acțiune dedicată atât practicanților acestui sport cât și sportivilor, pe lângă competiția propriu-zisă vor avea loc, între 14-16 iulie, și concursuri conexe pentru cei care asistă la „Sibiu Streetball”: aruncări de trei puncte, aruncări libere, concursuri de slam dunk, concursuri de îndemânare. Înscrierile în competiție se fac exclusiv online, în perioada 3-7 iulie, pe site-ul www.ecosportteam.ro.

Comentariul meu

Lasă un răspuns