piata mare

În jur de 100 de persoane s-au adunat duminică seară în jurul orei 19.00 în Centrul Istoric al Sibiului. Oamenii au protestat împotriva noului Guvern al României.

Aproximativ o sută de persoane s-au strâns, duminică seară, în Piaţa Mare din Sibiu, pentru a protesta faţă de noul program de guvernare şi de instalarea Guvernului Tudose, anunță News. Mobilizarea s-a făcut, ca de fiecare dată, pe reţelele de socializare, evenimentul fiind intitulat ”Sibiul împotriva hoţiei şi minciunii (program de guvernare PSD)”.
Oamenii s-au strâns după ora 19.00 în Piaţa Mare, mulţi dintre ei fiind din rândul celor care au protestat zile în şir şi în luna februarie.
Cei mai mulţi au pancarte cu ”#rezist”, dar şi cu mesaje împotriva Guvernului. ”Refuz să fiu solidar cu Guvernul de cancan al României”, scrie pe cele mai multe dintre pancartele din Piaţa Mare. Mulţi dintre manifestanţi au steaguri tricolore.
Motivul care i-a făcut pe sibieni să organizeze acest protest, spun ei, a fost anunţul privind desfiinţarea Pilonului II de pensii. Deşi autorităţile au revenit asupra declaraţiilor respective, oamenii nu mai au încredere.
”Nu putem accepta să se joace alba-neagra cu noi, ba că ne lasă fondul de pensii din Pilonul II în pace, ba că îl desfiinţează, ba că, de fapt, nici ei nu ştiu ce au vrut să zică. Ce ar trebui să credem? Au vrut să ne testeze reacţia?”, spun unii dintre organizatorii evenimentului.
Alţii spun că protestul este motivat de faptul că guvernanţii au atacat constant justiţia.
”De când au ajuns la putere, aceşti guvernanţi nu au făcut altceva decât să atace justiţia (prin OUG13 si Legea graţierii), să încerce îşi scape corupţii de închisoare şi să dezincrimineze hoţia (prin discuţiile privind introducerea unui prag pentru abuzul în serviciu, de parcă dacă e sub o anumită sumă, nu e tot abuz). Mai nou, văzând că minciuna (programul de guvernare) are picioare scurte, mai fac încă un pas împotriva noastră, a celor care muncim cinstit şi plătim taxe şi impozite, şi vor să naţionalizeze Pilonul II de pensii, deşi au negat asta acum câteva luni, iar compania care a avertizat asupra acestui lucru a fost amendată”, susţin organizatorii pe pagina oficială a evenimentului. Protestul a ținut până la ora 22.00.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu