A murit fostul mare baschetbalist sibian Mihai Albu. Dumnezeul să îl ierte!

480

Unul dintre cei mai emblematici jucători de baschet ai Sibiului, Mihai Albu, a încetat din viaţă la vârsta de 79 de ani. Clubul CSU Sibiu și Federația Română de Baschet au transmis public mesaje de condoleanțe.

„Federaţia Română de Baschet anunţă cu multă tristeţe şi profund regret trecerea în nefiinţă a celui care a fost MIHAI ALBU. În această dimineaţă, aflat în Cehia, în drum spre ţară, inima unuia dintre cei mai valoroşi baschetbalişti români din toate timpurilor a încetat să mai bată şi a făcut astfel ca sportul românesc să mai piardă o stea din constelaţia performerilor. Născut la Sibiu în data de 21 iunie 1938, Mihai Albu a iubit baschetul de mic copil şi şi-a dedicat o mare parte din viaţă sportului cu mingea la coş, urcând rapid pe treptele afirmării sportive. A fost un jucător talentat şi muncitor, extrem de apreciat de colegii săi, cât şi de adversari.
A îmbrăcat de-a lungul carierei sale tricourile echipelor Constructorul Sibiu, Universitatea Cluj şi Dinamo Bucureşti şi a adunat numeroase selecţii în naţionala României.
De altfel, evoluţiile sale deosebite au atras şi atenţia specialiştilor de peste hotare, Mihai Albu fiind de mai multe ori selecţionat în echipa Europei alături de nume mari ale Bătrânului Continent. Pentru meritele sale deosebite aduse baschetului a primit distincţia de maestru emerit al sportului iar în 2011, cu ocazia ALL STAR GAME SIBIU, a fost inclus în galeria „Legendele baschetului romanesc”. Pe această cale, Federaţia Română de Baschet adresează sincere condoleanţe familiei îndurerate”, este mesajul postat de FRB. ”Veste tristă pentru baschetul românesc! Mihai Albu, maestru emerit al sportului, a murit la vârsta de 79 de ani! Fost component al echipelor Constructorul Sibiu, U Cluj, Dinamo București si al echipei naționale, fost selecționat în echipa Europei, Mihai Albu s-a născut în Sibiu, în 21 iunie 1938! Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, se arată și în mesajul celor de la CSU Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.