FOTO – Parcul Sub Arini, curățat de peste 60 de copii și adulți

0 254

Peste 60 de adulți și copii au adunat sâmbătă dimineață circa 25 de saci cu gunoaie în parcul Sub Arini, în cadrul acțiunii ecologice „Curățenie cu cei mici în parcul Sub Arini” organizate de asociația „Joaca de-a ecologia”. Scopul inițiativei este de a igieniza parcul, de a-i învăța pe cei mici să respecte natura și de a încuraja folosirea coșurilor de gunoi.

Evenimentul s-a bucurat de prezența actriței Ofelia Popii și a familiei acesteia. “Mă bucur că de la o ediție la alta crește numărul participanților. Întâlnim atât familii care au participat la ediții precedente, cât și oameni noi. Este încurajator că cei mici primesc cu entuziasm acțiunile noastre. Sper ca și cei din jur, care au văzut că strângem gunoaiele alături de copii, să fi înțeles mesajul nostru iar anul viitor revenim cu o nouă ediție,” a menționat Raluca Faloba, președinte „Joaca de-a ecologia”.
Copiii s-au arătat încântați de activitate și de surprizele pregătite de organizatori, cum ar fi insigne „Curățenie cu cei mici în parc”, cretă colorată cu care să deseneze pe jos elemente din natură, suc de soc, și au fost surprinși de lucrurile găsite în parc: mături, un coș de metal, o ușa de sobă, scaune, scutece murdare.sub arini curatenie 2“Cei mici au fost receptivi și au îmbinat utilul cu plăcutul. Au tratat acest proiect cu seriozitate, dar în același timp au luat-o ca pe o joacă. Ne-am jucat ecologic și responsabil, iar la sfârșit am fost mulțumiți de rezultat”, a spus Cristina Geană, voluntar „Joaca de-a ecologia”.
Pentru a trage un semnal de alarmă publicului larg cu privire la tematica aruncării gunoaielor pe jos, asociația a instalat în parc panouri de mari dimensiuni care prezintă povestea cărții „Prietenii naturii”, al cărei personaj principal, un băiețel pe nume Tudor, este răsplătit de către pădure și animalele ei cu elemente din natură cu puteri magice pentru că își ajută părinții să ecologizeze parcul central din orașul său.
Mai mult, afișe cu mesaje care încurajează folosirea coșurilor de gunoi și care prezintă timpul de degradare pentru diverse gunoaie frecvent întâlnite în parc au fost prinse de copaci de către voluntarii „Joaca de-a ecologia”.
“Am fost oarecum surprinsă cât gunoi se poate strânge dintr-un parc, gunoi care nu se vede neapărat pe aleile principale. În unele puncte mai dosite în parc, de exemplu, se vedea clar că au stat grupuri de oameni, tineri cel mai probabil, care au fumat, au mâncat semințe și au băut zeci de doze de bere și au lăsat în urma lor acest gunoi. Pur și simplu parcă nu-i făceai față în a-l strânge”, a atras atenția Ramona Nica, care a participat la acțiune alături de fetița ei și de soț.sub arini curatenie 3
Participanții au avut la dispoziție mănuși și saci de plastic, dar și loțiuni naturale anti-insecte.
Asociația „Joaca de-a ecologia” a fost înființată la Sibiu și urmărește educarea copiilor în vederea protejării mediului, prin inițiative variate. „Curățenie cu cei mici în Parcul Sub Arini” este una dintre ele și stă la baza cărții „Prietenii naturii” lansate în primăvara acestui an.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...