streetbal sibiu

Încep înscrierile la „Sibiu Streetball”, cea mai mare competiție de baschet 3×3 din Transilvania. Cele peste 60 de echipe din țară și străinătate așteptate să participe la cea de-a noua ediție a turneului se pot înscrie online începând de luni, 3 iulie, și până vineri, 7 iulie.

Ediția a 9-a a „Sibiu Streetball” și cea de-a 2-a a grupei „3×3 Sibiu Challenger” se desfășoară între 14-16 iulie, în Parcarea Teatrului.

Sibiul se transformă în capitala baschetului 3×3
Pentru al nouălea an la rând, Sibiul se transformă, timp de câteva zile, în capitala baschetului 3×3. Echipe de sportivi amatori și profesioniști din țară și străinătate vor lua parte și la ediția din acest an a turneului, care vine la pachet cu ediția a 2-a a „3×3 Sibiu Challenger”. Grupă dedicată exclusiv profesioniștilor, „3×3 Sibiu Challenger” asigură primelor două clasate participarea la etapa de Cupă Mondială – „World Tour”, de la Praga.

Înscrieri online, timp de cinci zile
Peste 60 de echipe din țară și din străinătate sunt așteptate să participe la a noua ediție a competiției. La turneu se pot înscrie atât echipe de fete, cât și de băieții, la categoriile de concurs: U13, U15, U18, +35 și Open Masculin și Feminin (+16). Începând de anul acesta, organizatorii au creat și o categorie dedicată companiilor, dând șansa angajaților să se dueleze între ei pentru titlul de „Cea mai bună companie” la baschet 3×3. Primele două clasate de la Open Masculin se califică la „3×3 Sibiu Challenger”.
Înscrierile se fac exclusiv online, în perioada 3-7 iulie, la linkul: http://www.ecosportteam.ro/evenimente/sibiu-streetball/inscriere.

Concursuri pentru spectatori
Gândit ca un „festival al baschetului”, turneul aduce, la ediția a noua, o serie de concursuri conexe pentru spectatori. Așadar, cei care asistă la „Sibiu Streetball” se pot înscrie la concursuri de aruncări de trei puncte, de aruncări libere, de slam dunk sau concursuri de îndemânare.
Baschetul 3×3 este recunoscut de Federația Internațională de Baschet (FIBA) și a devenit, de anul acesta, sport olimpic, fiind inclus în programul următoarei ediții a Jocurilor Olimpice, Tokyo 2020, de Comitetul Olimpic Internațional( CIO – Comitetul International Olimpic)

Comentariul meu

Lasă un răspuns