S-a emis un nou cod portocaliu de furtuni în 15 județe. Și Sibiul este pe listă

322

ANM a emis luni dimineață o nouă avertizare de cod portocaliu de vreme instabilă pentru 15 județe. La Sibiu zonele montane sunt cele vizare de acest cod ce e valabil până marți la ora 10.00.

Meteorologii au emis, luni, o avertizare cod portocaliu de furtuni pentru municipiul Bucureşti, 15 judeţe din ţară şi pentru zona de munte din alte patru, fiind vizate ploi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină. Cantităţile de precipitaţii pot să depăşească 90 de litri pe metru pătrat, îndeosebi în judeţele Teleorman, Giurgiu, Olt, Argeş şi Vâlcea, anunță News. Potrivit meteorologilor, de luni, de la ora 10.00, a intrat în vigoare o avertizare cod portocaliu pentru judeţele Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Covasna, Vrancea, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa şi Călăraşi, municipiul Bucureşti şi zona de munte a judeţelor Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov.
”Se vor înregistra cantităţi de apă de 50 – 70 de litri pe metru pătrat şi pe arii restrânse peste 80 – 90 de litri pe metru pătrat, îndeosebi în judeţele Teleorman, Giurgiu, Olt, Argeş şi Vâlcea”, anunţă meteorologii.
De asemenea, în Dobrogea, local în Moldova, Transilvania, sudul Banatului, vestul Olteniei şi nord-estul Munteniei va fi cod galben, urmând a se înregistra, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantităţi de apă de 25 – 50 de litri pe metru pătrat. Avertizarea meteorologilor este valabilă până marţi, la ora 10.00.
De asemenea, este în vigoare o avertizare cod galben de inundaţii locale, viituri şi torenţi pentru bazine hidrografice din cea mai mare parte a ţării, valabilă de duminică, ora 20.00, până marţi, ora 18.00. Cele mai mari probleme pot să apară în noaptea de luni spre marţi, când o parte din judeţele tării vor fi sub cod portocaliu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.