autostrada
Foto Arhivă

În această vară avem toate șansele să aflăm pe unde va trece autostrada ce va lega Sibiul de Făgăraș. Tronsonul care se va întinde până la Brașov în final, o să aibă o lungime de 106 kilometri până în capitala județului vecin.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, estimează că traseul autostrăzii Sibiu – Făgăraş va fi avizat în Consiliul Tehnico – Economic al Companiei de Drumuri până la finele lunii august.
La recomandarea reprezentanţilor JASPERS, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a cerut asocierii care se ocupă de revizuirea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Sibiu – Făgăraş să analizeze mai multe variante de traseu.
„După finalizarea Analizei Multicriteriale, documentaţia aferentă acestui studiu de traseu va fi analizată în şedinţa CTE – CNAIR. Estimăm că avizarea variantei de traseu se va face până la finele lunii august 2017”, a răspuns ministrul Transporturilor unei interpelări din partea deputatului Ovidiu Ganţ, conform economica.net. Ministrul a precizat că în perioada 14 martie – 28 mai 2017 au fost realizate investigaţii geotehnice pe primii 23 de kilometri ai acestei autostrăzi. Asta după ce pe 18 noiembrie anul trecut, contractul a fost reluat, după o perioadă de un an de suspendare din cauza lipsei de fonduri. Tot în noiembrie anul trecut, Asocierea Aecom Ingenieria – Consitrans – Search Corporation a transmis un act adiţional privind schimbarea liderului asocierii.
Contractul Revizuire Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu – Făgăraş a fost semnat pe 7 aprilie 2015, iar data prevăzută pentru începerea prestării serviciilor a fost 11 mai 2015.
În octombrie 2015, Ministerul Fondurilor Europene a anunţat că proiectul nu va mai primi finanţare prin Programul Operaţional Sectorial Transport, astfel că în lipsa unei surse de finanţare, acest contract a fost suspendat pe 18 noiembrie 2015.
Autostrada Sibiu – Făgăraş face parte din Autostrada Sibiu – Braşov, în lungime de aproape 106 kilometri. În Master Planul General de Transport, Autotrada Sibiu – Braşov apare ca parte din Autrostrada Transilvania şi are ca perioadă de implementare 2016 – 2020, cu un cost al construcţiei estimat la 737 milioane de euro.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns