PNL Sibiu solicită criterii clare și transparente pentru admiterea copiilor în creșe

0 168

Din păcate, în România, vorbim în 2017 de necesitatea unei transparențe a procesului de admitere a unui copil într-o creșă. Acesta, spre trista noastră mirare se realizează închis și deloc transparent.

Chiar dacă majoritatea coordonatorilor de creșe din România respectă părintele și au grijă ca orice cetățean al acestei țări să fie corect tratat sunt și cazuri, nu puține, care fac necesară o discuție serioasă politică, socială și administrativă asupra acestui proces.
Nu există o transparență a analizei dosarelor de admitere, nu știm cum se pun în aplicare criteriile generale, cum este analizat criteriul de vârstă sau cel de domiciliu. Nu este clar și transparent care este criteriul hotărâtor sau care este strategia adoptata la nivelul unei creșe. ’’Cunoaștem multe cazuri de copii ai căror părinți au domiciliul în imediata apropiere a creșei și îndeplinesc criteriile dar care au fost respinși. Vorbim de părinți care se văd nevoiți să își lase copii singuri acasă, vorbim de părinți jigniți și care nu au alte soluții pentru copii lor. Soluția este simplă. Mai multă transparență. Admiterea în creșe ar trebui să se facă în baza unor criterii și a unor punctaje aferente, cu caracter public și cu valoare națională. Admiterea trebuie să urmeze exemplul admiterii în grădinițe sau în clasa 0. Criteriul primordial și eliminatoriu trebuie să fie arondarea la o creșă în baza domiciliului familiei.
Analizarea acestor dosare trebuie realizată fie la nivel național fie la nivel județean, la nivelul Inspectoratelor Școlare, fie, de ce nu, a unității administrative. Echipa de analiză a dosarelor trebuie să fie cunoscută public iar în aceasta să facă parte reprezentanți atât a unității școlare cât și a administrației locale și mai ales a părinților. Depunerea dosarelor trebuie să poate fi urmărită on-line asemănător tuturor celorlalte procese de admitere în sistemul educațional școlar din România. Partidul Național Liberal Sibiu consideră necesară reglementarea transparentă a acestui proces. Consideră necesară implicarea administrației locale, cea care susține financiar și administrativ aceste instituții’’, spune Răzvan Pop, președinte al PNL, organizația Municipală Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.