Târgul cu produse tradițioanle ardelenești ”Produs de Cluj” ajunge în acest week-end în parcarea Shopping City Sibiu

215

Cei mai pricepuți gospodari și cei mai talentați artizani ardeleni își vor expune produsele la târgul „Produs de Cluj”, în spațiul special amenajat din parcarea Shopping City Sibiu, unde timp de două zile, toți vizitatorii vor avea ocazia să trăiască o experiență autentică, exact ca în Ardeal.

La târgul „Produs de Cluj” de la Shopping City Sibiu, gospodarii ardeleni vor aduce produse din carne și lactate, ulei presat la rece, miere de albine, prăjituri și ciocolată de casă, ceaiuri, vinuri, turtă dulce, dulcețuri și siropuri naturale, toate preparate după rețete transmise din generație în generație, care au conservat, de-a lungul timpului, savoarea bunătăților de altădată.

Pentru că artizanii din zona Ardealului sunt renumiți pentru meșteșug, la târgul de la Shopping City Sibiu, aceștia vor expune bijuterii, obiecte realizate din ceramică sau sculptate în lemn, articole de marochinărie și săpunuri naturale produse din lavandă.

Expozanții vor prezenta la târg și țesături vechi și porturi populare specifize zonei Ardealului, cum ar fi cămăși vechi, ii și catrințe, dar și costume populare pe care ei au cusut modelele folclorice străbune.

Experiența tradițională va fi completată de concerte de muzică, în fiecare seară de eveniment. Astfel, vineri, 7 iulie, vor concerta Angela Rusu, Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor Sibiu”, dar și interpreți precum Alexandru Potra, Aurelia Leonte sau Cosmin Mocea. Ziua de sâmbătă se va încheia muzical, cu Aurel Tămaș, alături de ansambluri și grupuri folclorice, precum „Datina Turdeană”, „Călușerii” din Rășinari, „Muguri de Folclor” sau Grupul Tradițional al Zegrenilor de la Ceaba. Duminică, 9 iulie, vizitatorii Shopping City Sibiu se vor putea bucura de cântecele unor artiști precum Ioan Dordoi, Felix Gălan, interpreți de la Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj Napoca, din Fanfara Județului Cluj sau din Ansamblul folcloric „Vatră de dor” Cluj Napoca.

Mai mult, târgul „Produs de Cluj” va aduce surprize și pentru micuții vizitatori, pentru care se va amenaja un parc de distracții, se va pregăti un spectacol de magie și un atelier de sculptat în fructe și legume. Pentru gurmanzii prezenți la târgul de produse tradiționale, bucătarii prezenți vor găti în aer liber produse gustoase, pe care vizitatorii le pot savura pe fundalul sonor al ceterașilor de la Cluj, în timp ce urmăresc spectacolul de dans al dansatorilor profesioniști de pe scenă.

 

Mai multe informații despre ofertele și evenimentele care au loc la Shopping City Sibiu sunt disponibile pe website-ul www.shoppingcitysibiu.roși pe pagina de Facebook www.facebook.com/shoppingcitysibiu/.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.