Cei mai buni chirurgi cardiovasculari vor preda la Sibiu

0 238

Cea de-a treia ediție a programului intensiv “Saving Hearts”, proiect inițiat de Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu în parteneriat cu Spitalul European Polisano, Universitatea din Lund, Suedia și institutul de cercetare Western Vascular Institute, Irlanda, va avea loc în perioada 10-21 iulie, la Sibiu.

Studenții selectațivorbeneficia de cursuriteoretice și practice susținute de medici specialiști de renume, atât din țară, cât și din străinătate, prinintermediul cărora se vorfamiliariza cu celemaimodernetehniciimagistice de explorare a cordului, de diagnosticare și tratament intervențional al afecțiunilorcardiovasculare. Proiectul “Saving Hearts: Innovative Methods in Cardiovascular Disease Treatment”, finanțat prin programul Erasmus+, este prima școală de vară internațională în chirurgia cardiovasculară, endovasculară și cardiologie intervențională din România.

“După succesul primelor două ediții, continuăm și în acest anprogramul intensiv Saving Hearts, care oferă studenților participanți pregătirea teoretică, dar mai ales practică în chirurgia cardiovasculară, endovasculară și cardiologia intervențională, conform celor mai noi și inovatoare protocoale terapeutice din domeniu. Bolilecardiovasculare rămân principala cauză de mortalitate din România, de aici și nevoia de a avea medici cât mai bine pregătiți în acest domeniu”, a declarat conf. univdr. Victor Costache, coordonatorul proiectului.

La fel ca în fiecare an, cursurile și stagiile de pregătire se vor desfășura în cadrul Spitalului European Polisano, care dispune de cea mai modernă platformă de imagistică medicală și de echipamente de ultimă generație în cadrul secțiilor de cardiologie și chirurgie cardiovasculară. De-a lungul celor zece zile, studenții vor participa la cursuri interactive, cu transmiteri live din sălile de operații ale Spitalului Polisano prin sisteme de telemedicină, precum și la workshop-uri în care vor fi prezentate cele mai noi tehnologii din domeniu. Astfel, studenții vor cunoaște modul de lucru al echipei cardiovasculare multidisciplinare Echipa Inimii – Heart Team, alcătuită, dupa model european, din chirurgi cardiovasculari, cardiologi, anesteziști și radiologi de prestigiu internațional.

Proiectulesteun parteneriatal Universității“Lucian Blaga” din Sibiu cu SpitalulEuropeanPolisano, Universitatea Lund din Suedia, cu o expertiză bogată în domeniulcardiologieipediatrice și The Western Vascular Institute din Irlanda, implicat activ în cercetări în domeniile cardiovascular și endovascular șitrainingurireferitoare la tehnologiile de ultima oră. Lectoriiprogramului vor fi atât cadre didactice din instituțiilepartenere, cât șipersonalități din domeniul medicinei cardiovasculare, invitate să participe la acestproiect.

Deschiderea oficială a programului intensiv ”SavingHearts” va avea loc luni, 10 iulie 2017, ora 09.00, în Sala Senatului a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu din incinta Facultății de Medicină, str. Lucian Blaga nr. 2.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.