La Hunedoara se poate. Pe Valea Hârtibaciului din județul Sibiu mai așteptăm

0 363

Ceea ce la Sibiu încă nu se poate dar se luptă, la Hunedoara a devenit realitate. Mocănița trasă de o locomotivă cu abur circulă pe singurul tronson de cale îngustă folosit în scop turistic din judeţ, între oraşul Brad şi localitatea Crişcior.

Vagoanele trase de o locomotivă cu abur vor circula pe acest tronson în perioada 6 iulie – 8 septembrie, de două ori pe săptămână, pe o distanță de șapte kilometri, se spune într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

“Între Crişcior — Brad (7 km) se circulă în fiecare joi şi vineri, între 06.07 — 08.09.2017, cu plecări din Crişcior la orele 13.00 şi 15.00, din Brad din faţa Gării CFR la orele 14.00 şi 16.00. Capacitatea trenului este de 130 de locuri. Pe lângă plimbarea cu Mocăniţa, se mai poate vizita Atelierul de locomotive în Crişcior, Muzeul Aurului din Brad şi turiştii care vin joi la plimbare mai pot vizita şi piaţa din Brad situată chiar pe lângă traseul pe care circulă Mocăniţa”, transmite Asociaţia pentru Păstrarea Liniilor Înguste, prin intermediul unui comunicat de presă.

La Sibiu, pe Valea Hârtibaciului, visul mocăniței turistice nu este departe de realizare, dar încă este un vis, chiar dacă aceasta va circula vara aceasta de câteva ori, datorită sibienilor inimoși de la Asociația Prietenii Mocăniței. Amănunte AICI 

Georg Hocevar, preşedintele asociaţiei, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că în prima zi din această vară în care locomotiva cu abur a fost repusă în circulaţie s-au plimbat 20 de turişti.

“Mocăniţa circulă doar vara pentru că în această perioadă se strâng mai mulţi turişti. Anul trecut, în jur de 1.900 de persoane au călătorit cu mocăniţa pe tronsonul Crişcior-Brad. Linia Brad-Crişcior a fost construită în 1907 şi este încă funcţională, doar în perioada 1998 – 2001 nu s-a circulat deloc”, a afirmat Georg Hocevar.

Preţul unui bilet pentru plimbarea dus — întors este de 20 lei pentru adulţi şi 10 lei

Sursa Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.