concerte medias 750

Manifestările dedicate serbării a 750 de ani de atestare documentară a municipiului nostru vor continua și în perioada următoare, adresându-se tuturor medieșenilor, dar și oaspeților sosiți din alte colțuri ale țării și din străinătate.

Vârful maxim al activităților va fi atins în perioada 11 – 13 august, atunci când vom avea parte de un program deosebit de variat, cu manifestări care se adresează tuturor categoriilor de spectatori.

Piața Regele Ferdinand I va găzdui în această perioadă târgul de meșteșuguri vii “Mediaș Cetate Medievală”, în cadrul căruia atmosfera va fi animată atât de cavaleri și domnițe, cât și de meșteșugari veniți din toată țara.

Programul pregătit pentru această sărbătoare ne va introduce în atmosfera medievală a cetății Mediașului și include demonstrații de luptă ale cavalerilor, ateliere și dansuri medievale, animație stradală, precum și o paradă a costumelor specifice acestei epoci. Un alt punct de atracție al evenimentului îl constituie turnirul cu cai, în cadrul căruia se vor întrece pentru a-și demonstra măiestria cei mai destoinici cavaleri.

În cele trei zile ale festivalului medieval, medieșenii și oaspeții lor sunt invitați să își demonstreze calitățile la tir cu arcul, precum și să urmărească diferite concerte de muzică medievală, în Piața Regele Ferdinand I. Pe tot parcursul desfășurării evenimentului, meșteșugarii ne vor readuce în atenție tradițiile și obiceiurile păstrate de-a lungul timpului.

În Piața Corneliu Coposu, atmosfera de sărbătoare va fi întreținută în fiecare dintre cele trei seri de către artiști de renume, care vor concerta pe scena amplasată în fața Primăriei Mediaș, după cum urmează: Loredana, Carla’s Dreams, Horia Brenciu & Band, Alina Eremia, Mirabela Dauer, Marcel Pavel și Luminița Anghel.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu