Egan Bernal se impune și în etapa a 3-a a Turului Ciclist al Sibiului

234

Egan Bernal confirmă forma bună demonstrată în etapa nr.2 a Turului Ciclist al Sibiului, câștigând și etapa a 3 pe serpentinele de la Păltiniș (1450 m altitudine).

La sfârșitul acestei etape în lungime de 211,5 km, tânărul columbian de la Androni Sidermec Bottecchia își păstrează tricoul galben și este la un pas de a câștiga Turul Ciclist al Sibiului 2017.

Traseul etapei a fost foarte dificil pentru cicliști, punând în fața lor 3 sprinturi și nu mai puțin de 4 cățărări, din care 3 de categorie A (de două ori urcarea de la Jina, prima dată dinspre Săliște, iar a doua oară dinspre Dobra, totul culminând cu urcarea spre Păltiniș).

Numai la 20 de kilometri de la start s-a putut forma o evadare, în care Moritz Fussnegger (0711|Cycling), Francesco Canepa (GM Europa Ovini), Andrea Borso (Adria Mobil), Cameron Piper (Team Illuminate) și Damian Lüscher (Roth – Akros) au colaborat pentru a pune până la 7 minute între ei și pluton. Fussnegger a reușit să câștige pe cățărarea de la Jina pentru a-și păstra tricoul verde.

După începerea urcării spre Păltiniș evadații au fost prinși, iar plutonul a început să se subțieze cu fiecare kilometru parcurs. După Vălar, Egan Bernal s-a desprins într-un grup de șapte cicliști, care au conlucrat bine, luând avans în fața grupului de urmăritori, însă alianța a ținut până pe ultimele sute de metri înainte de finish, când Bernal a accelerat și a câștigat în aplauzele celor 1800 de spectatori prenți la Păltiniș. Colin Stüssi (Roth Akros) a sosit după 11 secunde, iar Cristian Răileanu (Team Differdange) după 21 de secunde.

Etapa de duminică se va desfăşura pe un traseu de 148,4 kilometri, cu startul din Sibiu/Piața Mare. Caravana va merge până la Bârgiș – Biertan – Mediaş, revenind apoi prin Slimnic, cu sosirea în Piaţa Mare. Traseulfavorizează finishul la sprint, spre bucuria spectatorilorcare speră că Eduard Grosu își va adjudeca victoria de etapă.

Tricourile:

  • Tricoul galben – Clasamentul general: Egan Bernal (COL) – Androni Sidermec Bottecchia
  • Tricoul portocaliu – Tineri U23: Egan Bernal (COL) – Androni Sidermec Bottecchia
  • Tricoul roșu – Cel mai bun român: Eduard Michael Grosu (ROU) – Echipa Națională a României
  • Tricoul verde – Clasamentul cățărătorilor: Moritz Fussneger (GER) – Team 0711
  • Tricoul albastru – Clasamentul sprinterilor: Nicolas German Tivani Perrez (ARG) – Team Unieuro Trevigiani
  • Tricoul alb – Clasamentul pe puncte: Egan Bernal (COL) – Androni Sidermec Bottecchia

Sâmbătă urmează etapa 3, de 211,5 km. Traseul: Sibiu – Orlat – Poiana Sibiului – Săsciori – Gârbova – Sebeș – Șugag– Jina – Săliște – Gura Râului – Păltiniș (1440 m altitudine).

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.