Una dintre cele mai mari companii ale județului Sibiu a intrat în insolvență

286

O companie care în acest an împlinește 100 de ani de existență, a intrat oficial zilele trecute în insolvență. Vorbim de Armax Gaz, companie din județul Sibiu cu tradiție în industria gazifieră și petrolieră.

Tribunalul Sibiu a admis pe 3 iulie cererea Armax Gaz Mediaş de intrare în insolvenţă. Compania cu un istoric de 100 de ani este specializată în producerea de aparatură şi echipamente destinate industriei gazeifere şi petroliere, anunță economica.net. În ciuda creşterii cu aproape 55% a cifrei de afaceri, până la 75,47 milioane lei, Armax Gaz a trecut pe pierderi anul trecut şi nu a reuşit să-şi reducă datoriile.
Astfel, compania a raportat o pierdere de aproape 13 milioane de lei, în vreme ce datoriile au crescut cu 13%, până la 109 milioane de lei.
Administrator judiciar provizoriu al companiei a fost numit CITR filiala Sibiu, a mai decis Tribunalul Sibiu pe 3 iulie. Deşi a fost înfiinţată în 1991 ca societate pe acţiuni, Armax Gaz Mediaş are un istoric care se confundă cu cel al gazului românesc. Începând cu anul 1917, gazul este folosit pentru iluminat public, iar Turda este primul oraş european care dispune de aceasta facilitate. În acest context, s-au înfiinţat la Mediaş ateliere pentru deservirea sondelor de gaz, care mai târziu au reprezentat bazele companiei care azi poartă numele Armax Gaz, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. foto: Monitorul de Mediaș

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.