Controale la firmele de pază și securitate la Sibiu. S-au dat amenzi pentru neregulile găsite

390

La iniţiativa Inspecţiei Muncii, s-a desfășurat campania națională privind identificarea și combaterea muncii nedeclarate și respectarea prevederilor legale privind timpul de muncă, precum și securitatea și sănătatea în muncă la societăți care au obiect de activitate protecție și gardă.

Acțiunea a urmărit, în principal, identificarea angajatorilor care folosesc personal fără forme legale de angajare și luarea măsurilor care se impun pentru respectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă, controlul privind respectarea timpului de muncă și de odihnă, verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă, precum și a măsurilor ce trebuiesc aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția lucrătorilor, dar și identificarea angajatorilor care au obiective cu posturi de pază în condiții de izolare.
Astfel, au fost identificate posturi de pază izolate, cum ar fi paza carierelor și exploatărilor de suprafață, posturi de pază la relee de telefonie sau televiziune, baraje și amenajări hidrografice etc.
În total au fost verificate 19 unități de pază și gardă care desfășoară activități pe raza județului Sibiu, din care 15 unități au fost verificate pe timp de noapte, inspectorii de muncă fiind însoțiți de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.
Pentru neconformitățile constatate, inspectorii de muncă au sancționat operatorii economici cu avertismente și au dispus măsuri de remediere a deficiențelor. Unul dintre angajatori a fost sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 5.000 de lei, pentru neprezentarea documentelor solicitate spre verificare.
Cele mai frecvente deficiențe constatate de inspectorii de muncă au fost: nerespectarea dispozițiilor legale privind munca de noapte, lipsa certificatului medical la angajare, nerespectarea dispozițiilor legale privind evidențierea orelor prestate de salariați, neefectuarea instruirii la locul de muncă de către conducătorul direct al agenților de securitate, neacordare de materialele igienico-sanitare.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.