fbpx
Ora de Sibiu
Știri in direct

Controale la firmele de pază și securitate la Sibiu. S-au dat amenzi pentru neregulile găsite

319

La iniţiativa Inspecţiei Muncii, s-a desfășurat campania națională privind identificarea și combaterea muncii nedeclarate și respectarea prevederilor legale privind timpul de muncă, precum și securitatea și sănătatea în muncă la societăți care au obiect de activitate protecție și gardă.

Acțiunea a urmărit, în principal, identificarea angajatorilor care folosesc personal fără forme legale de angajare și luarea măsurilor care se impun pentru respectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă, controlul privind respectarea timpului de muncă și de odihnă, verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă, precum și a măsurilor ce trebuiesc aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția lucrătorilor, dar și identificarea angajatorilor care au obiective cu posturi de pază în condiții de izolare.
Astfel, au fost identificate posturi de pază izolate, cum ar fi paza carierelor și exploatărilor de suprafață, posturi de pază la relee de telefonie sau televiziune, baraje și amenajări hidrografice etc.
În total au fost verificate 19 unități de pază și gardă care desfășoară activități pe raza județului Sibiu, din care 15 unități au fost verificate pe timp de noapte, inspectorii de muncă fiind însoțiți de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.
Pentru neconformitățile constatate, inspectorii de muncă au sancționat operatorii economici cu avertismente și au dispus măsuri de remediere a deficiențelor. Unul dintre angajatori a fost sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 5.000 de lei, pentru neprezentarea documentelor solicitate spre verificare.
Cele mai frecvente deficiențe constatate de inspectorii de muncă au fost: nerespectarea dispozițiilor legale privind munca de noapte, lipsa certificatului medical la angajare, nerespectarea dispozițiilor legale privind evidențierea orelor prestate de salariați, neefectuarea instruirii la locul de muncă de către conducătorul direct al agenților de securitate, neacordare de materialele igienico-sanitare.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...