FOTO Armata americană expune arsenalul militar din dotare la Sibiu, alături de Armata Română

575

Joi, 13 iulie, militari din cadrul Regimentului 2 Cavalerie (2CR) din Statele Unite împreună cu militari din Brigada Multinațională Sud-Est din Craiova, participanţi la exerciţiu multinaţional „Saber Guardian 2017” (SG17) vor desfăşura o serie de activităţi, grupate sub denumirea „Dragoon Guardian 2017” , în garnizoana Sibiu.

Cu această ocazie, parcarea Sălii Transilvania va găzdui, în intervalul orar 10.00-14.00, o expoziţie de armament şi tehnică militară din dotarea Armatei României şi a SUA şi activităţi de relaţionare cu comunitatea locală. Joi, 13 iulie, militari din cadrul Regimentului 2 Cavalerie (2CR) din Statele Unite împreună cu militari din Brigada Multinațională Sud-Est din Craiova, participanţi la exerciţiu multinaţional „Saber Guardian 2017” (SG17) vor desfăşura o serie de activităţi, grupate sub denumirea „Dragoon Guardian 2017” , în garnizoana Sibiu. Cu această ocazie, parcarea Sălii Transilvania va găzdui, în intervalul orar 10.00-14.00, o expoziţie de armament şi tehnică militară din dotarea Armatei României şi a SUA şi activităţi de relaţionare cu comunitatea locală.

foto2Exerciţiul Saber Guardian se organizează anual începând cu 2013, fiind găzduit, până în prezent, prin rotaţie, de Bulgaria, România şi Ucraina. SG17 este inclus în Programul exerciţiilor întrunite ale Comandamentului Forţelor Armate ale SUA din Europa, în vederea creşterii interoperabilităţii la nivel întrunit şi multinaţional cu forţele naţiunilor aliate şi partenere. În total, în regiunea Mării Negre se vor desfăşura, în acest an, 18 exerciţii internaţionale, la care vor participa aproximativ 40.000 de militari din 23 de ţări aliate şi partenere, SG17 fiind cel mai mare şi mai complex dintre acestea. Împreună, aceste exerciţii urmăresc să demonstreze capabilităţile întrunite şi multinaţionale superioare ale SUA, aliaţilor şi partenerilor şi evidenţiază coeziunea, unitatea şi solidaritatea acestora în vederea apărării împotriva oricărei agresiuni.foto3

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.