autobuz

În timp ce la Sibiu autobuzele noi și cu aer condiționat se pot număra pe degetele de la o mână, la Cluj, primarul Emil Boc anunță că primăria achiziționează 30 de autobuze electrice ultra moderne.

Primăria Cluj-Napoca va cumpăra 30 de autobuze electrice, în valoare de aproximativ 500.000 de euro fiecare, acestea fiind dotate cu wi-fi, camere video, aer condiţionat şi platformă joasă pentru persoane cu dizabilităţi. Primele autobuze vor fi livrate până cel târziu în martie 2018, anunță News. Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat, marţi, pe Facebook, că Primăria a finalizat licitaţia pentru cumpărarea a 30 de autobuze electrice.
”Azi am semnat acordul cadru privind achiziţionarea a 30 de autobuze electrice. Primele 11 autobuze electrice vor fi livrate, potrivit contractului, în maxim nouă luni de la semnarea contractului subsecvent (cel târziu în martie 2018). Banii pentru aceste 11 autobuze provin din fonduri elveţiene (85%) şi buget local (15%). Următoarele 19 autobuze urmează să fie achiziţionate din fonduri locale şi europene”, arată Boc.
Autobuzele au o capacitate de 78 de locuri şi sunt dotate cu wi-fi, camere video, aer condiţionat şi platforma joasă pentru persoane cu dizabilităţi.
Autoviculele electrice au o garanţie de 5 ani, costurile de mentenanţă şi piesele de schimb fiind asigurate de firma câştigătoare, Solaris.
”Autobuzele au o autonomie de 105 kilometri şi vor fi încărcate în 13 staţii lente şi rapide. Încărcarea lentă durează şase ore, iar cea rapidă zece minute”, mai precizează Boc. Preţul unui autobuz electric este de aproximativ 500.000 de euro.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns